Каквато и памет да предложат производителите на смартфони, има потребители, на които дори максималният капацитет никога няма да им бъде достатъчен. Ако сте от хората, които не обичат да ползват облачни услуги, но пък не спират да снимат и инсталират приложения, най-вероятно вашият телефон върви към задръстване. Което не е никак добре.

Според информация на специализирания сайт 9to5Mac, Apple подготвя да представи първия си смартфон с памет от 1TB. Това би трябвало да бъде следващият в линията, който, условно, ще наречем iPhone 13. Повече за него вижте тук.

Множество брандове, използващи операционна система Android, вече разполагат със смартфони с памет от поне 1GB. За Apple обаче това ще бъде нещо ново. Към настоящия момент, устройствата на "ябълката" се предлагат с памет от максимум 512GB. Ако те не ви стигнат, винаги можете да си закупите малко място на "облака", но както уточнихме, има и хора, които не си падат по този тип услуга.

iPhone
iPhone с памет от 1TB? Защо не?

В момента единственото устройство на Apple, което може да предложи памет от 1TB, е iPad Pro. Но може би не задълго.

Вероятно не са много хората, които имат нужда от чак толкова памет на телефона си. От друга страна има видеографи, например, снимащи с максимална резолюция, които биха могли да използват допълнителния капацитет.

По всяка вероятност iPhone 13 ще бъде представен през есента, като можем да поставим чиповете си на масата за месец септември. Има някои теории, че апаратът всъщност може да не се казва така, а причината е тривиална - числото 13 не носи късмет и може умишлено да бъде пропуснато. Ние обаче не вярваме, че в Apple са чак такива фаталисти. Очаква се дизайнът да не се различава особено от предшественика iPhone 12, но според някои информации, 13-ката ще ни зарадва с нова и подобрена ултра-широка камера. И разни други малки глезотийки, разбира се.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар