Сериозен брой хора сигурно често забравят, че освен популярна платформа за ъплоуд на снимки, дори - най-популярната, Instagram поддържа и функция за качване на видео. А за тези от вас, които все пак използват и тази функционалност на социалната мрежа, Instagram е приготвил нещо ново.

Притежаваната от Facebook социална мрежа въвежда брояч на гледанията на вашите видеа. Броят на гледания ще бъде показван под вашите постове, където обикновено можете да видите броя лайкове, които получавате. Не се тревожете - все още можете да видите броя лайкове, които са ви дали познати и непознати в мрежата, като това се случва посредством съвсем елементарно тапване върху брояча. От Instagram обаче поясняват, че в случая приоритет е даден на броя гледания, защото "това е най-добрият начин, да бъде показана ангажираността на Instagram обществото със съответното видео".

Според един от последните блог постове на компанията, времето, което хората в Instagram прекарват в гледане на видео, е нараснало с цели 40% в последните шест месеца.

От Instagram поясняват, че наложената промяна вероятно няма да е от съществено значение за стандартните потребители на приложението, но въведеният брояч ще бъде важно средство за ориентация за популярните творци, които могат да се похвалят с дори милиони гледания на своите видеа.

Как изглежда броячът на видео показвания, въведен от Instagram
Как изглежда броячът на видео показвания, въведен от Instagram

Пояснява се, че подобна функционалост дълго време е била желана и от рекламодателите, които използват платформата на Instagram.

Едно показване на видео ще бъде отбелязвано всеки път, когато потребителят е задържал вниманието си върху него за поне три секунди, поясняват още от Instagram. Подобен е и принципът във Facebook. Новата функционалност ще бъде тествана с някои от потребителите на платформата, преди тя да бъде въведена изцяло в следващите няколко седмици.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар