Обикновено IMDB е един от сайтовете, които първи проверяваме, стане ли дума за някой филм или сериал. Рейтингът, който има всяка една продукция, е изключително авторитетен и не са един и два случаите, в които се решаваме да гледаме даден филм заради високата оценка или точно обратното: отказваме се, провокирани от ниската такава.

Затова и когато IMDB обяви класация за най-добрите сериали на годината, не пропускаме да си сверим телевизионния часовник по нея.

За пета поредна година на върха на класацията застава "Игра на тронове". Не сме изненадани изобщо, защото от сезон на сезон продукцията на HBO, създадена по романите на Дж. Р. Р. Мартин, набира все по-широка популярност.

Второто място е отределно за фантастичния сериал на Netflix - Stranger Things, който кинокритиката тази година определи като главна сензация на 2016. И нищо чудно. Лично ние сме повече от възхитени от блестящото и напълно очаквано такова представяне на Уинона Райдър, но и на 12-годишната Мили Боби Браун.

На трето място е постапокалиптичният сериал "Живите мъртви", който е в разгара на своя седми сезон.

След него, вече извън почетната стълбица, идва ред на най-новата продукция на HBO, която изключително бързо набра популярност - "Западен свят", в който една от главните роли е поверена на сър Антъни Хопкинс.

Следващите позиции в класацията се заемат от American Horror Story, като заветната десетка се допълва още от сериалите The Flash, Mr. Robot, "Оранжевото е новото черно", Викинги" и Daredevil.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар