Любов. Брак. Десетки години заедно. И тръпка, която от ден на ден отслабва все повече. Къде отиде жената, в която се влюбих преди повече от 20 години? Мъжът, на когото обещах да бъдем заедно в болест и радост, същият ли е? Изпадам в умопомрачение...

Майлс (в ролята: Асен Блатечки) се влюбва в много по-млада от него жена, заради която изоставя съпругата си Кейт (в ролята: Койна Русева). Ежедневието му се променя главоломно и той сякаш започва нов живот - такъв, какъвто трябва да бъде последният според представите на новата половинка до него. Но това животът на Майлс ли е, или той просто отчаяно се вкопчва в идеята за новото си Аз?

Нещата често не са такива, каквито изглеждат. И това, че днес си с жена наполовина на твоята възраст, не означава, че двамата ще останете заедно завинаги. И Майлс научава всичко това по трудния начин.

Разбрал, че е изпаднал в умопомрачение, той вижда бившата си съпруга Кейт с нови очи и е готов на всичко, да спечели любовта ѝ отново. Но животът не свършва с развода и очарователната блондинка е разбрала това навреме. Тя е продължила напред с Дърк (в ролята: Никола Парашкевов), който е... наполовина на нейната възраст. С камъните на Майлс по неговата глава.

И докато двамата възрастни си играят на котка и мишка, въвличайки в това половинките, които могат да им бъдат деца, бракът на собственото им дете Сюзан (в ролята: Никол Карабинова) е пред разпад. А в същото време бизнес партньорът на Майлс (в ролята: Стефан Иванов) крои схеми, които определено не му мислят доброто.

"Умопомрачение" е комедия за изборите в любовта, които правим - на трезва, но и на пияна глава. Дали пияни от отлежало марково уиски, или от любов - няма голямо значение. За осъзнатите грешки и болезнената истина, че "по-добре късно, отколкото никога" невинаги работи - просто защото понякога късното е прекалено късно.

Комедията на театрална къща "Вива Арте" деликатно намеква на мъжете, че често най-доброто за тях е под носа им, а те са слепи да го видят. И когато го изгубят, изведнъж зрението им се подобрява с няколко диоптъра, но вече няма значение.

"Умопомрачение" показва на дамите, че трябва да се научат да ценят себе си и да не се самоопределят спрямо нечие мъжко възприятие. Защото, когато една жена се чувства достатъчно самоуверена, няма значение дали е на 20, 50, или 70 години - във всички тези възрасти тя ще съумява да предизвиква и да респектира мъжете, благодарение на това, че просто се обича такава, каквато е.

Ако искате да поразсъждавате за Марс и Венера, както и да се посмеете с едно съвременно (бивше) семейство - "Умопомрачение" е точно за вас.

Тук можете да следите кога и къде ще се играе комедийната постановка.

Снимки: Игнат Дяволов

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар