ИК "Жанет 45" отново търси най-добрите поети на България


Наградата „Иван Николов“ е учредена през 1994 година от Божана Апостолова и ИК „Жанет 45“ в памет на поета, преводач и редактор Иван Николов. Включва парична премия от  10 000 лв. и плакет, изработен от художника Христо Гочев. Нейни лауреати са някои от най-изявените поети на България – Христо Фотев, Константин Павлов, Екатерина Йосифова, Георги Господинов, Силвия Чолева, Иван Методиев, Георги Борисов, Калина Ковачева и др. Наградата се връчва за издадена през годината поетична книга.

Целта на издателството е както да отличи най-добрата поетична книга за годината, така и да провокира обществен диалог за поезията, да насърчи съвременния читател да чете и обсъжда поезия, както и ясно да бъде доказано, че има смисъл от издаването и разпространението на съвременна българска литература и поезия.

Подкрепата за българските творци е от ключово значение в политиката на ИК „Жанет 45“. Екипът на издателството вярва, че медийното и общественото внимание към съвременни български поети и тяхното творчество ще се отрази положително на публичния образ на родната ни литература и на начина, по който средностатистическия съвременен българин възприема поезията. А ние от VIBES напълно ги подкрепяме.

Началото на конкурса бе дадено на 15 октомври, когато бяха обявени регламентът за участие и годишното жури. До 13 ноември всички желаещи да участват поети изпращат книгите си на посочения в края на настоящия материал адрес. На 17 декември 2015 година  жури в състав –  Недялко Славов (Председател), Митко Новков и Андрей Захариев, ще определи кой ще получи наградата от 10 000 лв. и плакет, изработен от художника Христо Гочев. На 1 декември 2015 година ще бъдат обявени номинираните поети.

На 17 декември 2015 в 18.00 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК, п-д „България“ 1, София, ще се състои официалното връчване на Националната награда за поезия „Иван Николов“ за 2015 година.

Адресът, на който участниците могат да изпращат своите творби, е следният:

4004 Пловдив
бул. „Александър Стамболийски” 9
Издателство „Жанет 45”
ЗА КОНКУРСА

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни