Феновете на young adult класиката "Игрите на глада" ще бъдат зарадвани съвсем скоро. Авторът на поредицата Сюзън Колинс обяви, че през месец май 2020 година ще излезе нова книга, а скоро след това ще видим и филм по нея.

Трилогията "Игрите на глада" е една от големите young adult класики и един от основоположниците на жанра. Трите романа бяха екранизирани с голям успех, а в ролята на Катнис Евърдийн видяхме носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс.

Вчера Сюзън Колинс официално обяви, че четвъртата книга от поредицата ще излезе на 19 май 2020 година. Тя ще бъде предистория и ще върне времето с 64 години преди събитията, които вече познаваме. Романът все още няма заглавие. Сюзън Колинс обяви, че книгата ще ни разкаже за събитията след т.нар. "Тъмни дни" - провалилият се бунт на хората в Панем.

Дженифър Лорънс като Катнис Евърдийн в "Игрите на глада"

Скоро след като бе обявено, че ще има нов роман, бяха потвърдени и плановете за филм по него.

Президентът на Lionsgate Джо Дрейк обяви в изявление, че феновете следва да очакват и още един филм, щом романът излезе.

"Като дом на "Игрите на глада", нямаме търпение да видим следващата книга на Сюзън Колинс публикувана. Не сме спирали да комуникираме с нея по време на процеса на писане. Очакваме да продължим да работим в близост с нея и по предстоящия филм."

"Игрите на глада" през очите на един не-тийнейджър

Първият филм от "Игрите на глада" дебютира през 2012 година. Последваха още три, а четирите ленти се превърнаха в истински разбивач на боксофиса, заработвайки почти 3 милиарда долара. Освен Дженифър Лорънс, участие в лентите взимат още имена като Уди Харелсън, Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчърсън, Доналд Съдърланд и други.

Не по-малък хит са и книгите на Сюзън Колинс. Трите романа са продадени в повече от сто милиона копия и са преведени на повече от петдесет езика.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар