Холивудският актьор Идрис Елба, който преди седмица обяви, че е диагностициран с коронавирус, сподели любопитно мнение относно случващото се в света в този момент.

Спазвайки домашната си карантина, Елба даде интервю за Опра Уинфри и определи появата на COVID-19 като отмъщение на Земята заради всичко, което хората сме ѝ причинили до момента. Въпреки че темата бе изместена от публичното внимание с появата на коронавирус, екологичната катастрофа е факт и вярваме, че все по-често ще се говори за това в бъдеще.

47-годишният Идрис Елба смята, че е настъпил момент, в който човечеството трябв да преосмисли своите действия и как това се отразява на нашия общ дом - Земята.

Пред Опра Уинфри британецът заяви, че е "наистина очевидно", че пандемията от COVID-19 е отговорът на планетата за човешкото отношение към нея.

"Една от позитивните страни от цялата тази драма е това, че ще бъдем принудени да помислим заедно като раса", заяви актьорът.

"Една от позитивните страни от цялата тази драма е това, че ще бъдем принудени да помислим заедно като раса", заяви актьорът.

Той добави: "Нашият свят понесе много ритници до момента. Ние наранихме планетата си, като не е изненада, че светът реагира срещу хората".

"Не е изненада, че този вирус бе създаден, за да ни принуди да забавим темпото и да преосмислим отношението си към света и самите нас. Това е сякаш виждаме плача на планетата. "Хей, хей, вие ми ритате и това не е добре, тъй че аз ще се отърва от вас".

Това е сякаш виждаме плача на планетата. "Хей, хей, вие ми ритате и това не е добре, тъй че аз ще се отърва от вас".

"Всеки един организъм би направил същото. Светът се опитва да се отърве от една инфекция. Смятам, че всички ние ще загубим, като човешки същества, ако гледаме на това просто като на един физически вирус. Той е тук, за да ни научи на нещо, за да ни покаже нещо за самите нас. Това е моментът, в който можем да се издигнем като човечество".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

1 коментар

  1. Абсолютно прав е, не си научаваме уроците и те се повтарят, повтарят, повтарят... Алчност и свръхконсумация движат света, нямаме очи за истинското, ценното, красивото.

Напишете коментар