hug or handshake е нещо ново на българската сцена

Hug or handshake е най-новият проект, който днес изгрява на българската музикална сцена с дебютния си сингъл "Molten Dreams". Антон Георгиев и Петър Трифонов създават музиката заедно, след което Антон пише текста към песента. По аранжимента, записа и смесването двамата работят с музикалния продуцент Симеон Лозанов – Monyx.

Замечтан инди поп се преплита с модерна визия във видеото, което е дело на талантливия Никола Атанасов, с подкрепата на Влади Герасимов и Ангел Иванов от handplayed productions.

Любовта към музиката, модерния звук и случайна среща събира Петър и Антон в новия авторски проект, който решават да нарекат hug or handshake. Освен буквалния превод, момчетата намират и друга символика зад името, а именно раздвоението. „В живота много често се налага да вземеш едно от две възможни решения и това потенциално променя целия ти път нататък“ – разказва Антон.

 

След като се запознахме с Тони разбрахме, че освен много сходния музикален вкус, това което ни сближава е и начина, по който искаме да го изразим като настроение, стил и усещане. В резултат на това ни се прииска да направим банда, която да изразява нашия вкус по начин, който да въздейства емоционално на хората.“ – споделя Петър.

И двамата се занимават с музика от деца. През годините Петър свири с групите Bears and hunters, Dead man‘s hat и Homeovox – соловият проект на Жоро от Остава. За Антон обаче hug or handshake е първото музикално предизвикателство, в което се впуска с пълна сила.

hug or handshake
hug or handshake (сн: Александър Станишев)

Още с дебютния си сингъл младата банда дава сериозна заявка да се утвърди не само на българската музикална сцена, но и на тази извън родните граници. Приятели и колеги на музикантите го определят като смел, изключително професионален и модерен проект, създаден на високо ниво и с много вкус.

Момчетата продължават да работят усилено върху дебютния си албум, който ще се появи на бял свят тази есен. Той ще бъде подкрепен от интерактивен аудио-визуален проект с помощта на handplayed productions и Национален Фонд Култура.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни