Преди време ви бяхме разказали за HTC One A9, който нагледно приличаше на отявлен клонинг на iPhone. По всичко изглежда, че тайванският производител на смартфони не е особено притеснен от приликите, имайки предвид, че се очаква и новият HTC One M10 да изглежда по подобен начин.

Очаква се новият модел да бъде обявен официално през месец март, но да се появи в пазарната мрежа през април. Смартфонът няма да бъде представен по време на изложението MWC 2016, тъй като "от HTC се притесняват, че Samsung отново ще отвлекат вниманието към себе си", пише технологичният експерт Пол Брайдън.

Смята се, че HTC One M10 ще може да се похвали с "играчки" като сензор за пръстов отпечатък, 23-мегапикселова задна камера, процесор Qualcomm Snapdraggon 820, слот за microSD карта, Quad HD дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела и 3,000 mAh батерия. Операционната система ще бъде Android 6.0 Marshmallow, а корпусът ще е метален, което не буди изненади. Отново по непотвърдена информация, устройството ще достигне до нас с 4GB RAM памет.

Според някои информации, новият флагман на HTC ще бъде наличен с два различни процесора - с вече споменатия Snapdraggon 820 на територията на САЩ и Европа, но с MediaTek в азиатските страни.

Ако слуховете се окажат верни, за първи път смартфон на HTC ще бъде сертифициран като водоустойчив и прахоустойчив.

Продължават дискусиите и около големината на дисплея. На този етап малко е казано по този въпрос, като не е ясно към какви размери ще се стремят от HTC. Понастоящем тайванската компания разполага с устройства с 5-инчови и 5.2-инчови дисплеи, а от Pocket-lint вече прогнозират, че тайванците ще заложат на 5.2-инчов дисплей, за да бъдат в състояние да водят по-равна битка с флагманите на останалите компании.

При HTC One A9 станахме свидетели на употребата на AMOLED дисплей, вместо обичайния LCD, което и би могло да представлява сигнал за промяна при следващите устройства на компанията. А дали HTC One M10 ще влезе в тази категория и също ще може да ни впечатли с AMOLED дисплей, това само времето ще покаже.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар