Тайванският производител HTC представи официално своя последен флагман, носещ името HTC 10. Устройството е своеобразен наследник на миналогодишния M9, като съчетава дизайна на M сериите с този на HTC A9, който успяхме да видим през есента и поразително изглеждаше като клонинг на iPhone.

От HTC споделят, че тайванската компания е вложила 12 месеца в дизайна на новия смартфон, като са взети под внимание и голяма част от мненията на нейните потребители.

HTC 10 разполага с 5.2-инчов, четворен HD Super LCD 5 дисплей, за който производителят твърди, че показва с 30% повече цвят от миналогодишния модел. Екранът е покрит с "горилско" стъкло с извити ръбове, които се преливат в металната рамка на устройството.

HTC10_Gray_Rt_Fnt-1024x768

Смартфонът разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 820 и 4GB RAM, докато вътрешната памет достига 32GB. Телефонът обаче разполага с MicroSD слот в случай, че ви трябва допълнителна такава.

От HTC съобщават, че 10 е оптимизиран софтуерно и хардуерно за по-бързо взаимодействие с потребителя. Тайванците обещават, че батерията на новия телефон може да издържи и до два дни, благодарение на софтуерни и хардуерни оптимизации. Устройството поддържа и Quick Charge 3.0 през USB Type-C порт.

HTC10_Gray-1024x768

Новата машинка може да се похвали с 12-мегапикселова задна камера, за която от HTC обещават, че ще бъде в състояние да прави още по-добри снимки при по-малка светлина. Налице е и система за лазерен автофокус от второ поколение. С HTC 10 можете да заснемате 4K видео с 24-битово аудио с висока резолюция. Любителите на селфитата сигурно ще искат да знаят, че предната камера на телефона е 5-мегапикселова и оптично стабилизирана, също вървяща с обещания за високо качества при приглушена светлина.

HTC10_Gray-left-1024x768

Както вече посочихме, дизайнът на HTC 10 е подобен на M9 и A9, като най-добре може да бъде описан като комбинация между двете. Тайванците отново не изневеряват на себе си и разчитат на алуминиево покритие, а мнозина въздъхнаха с облекчение, че поне този път не прилича на iPhone.

HTC10_Gray-bottom-1024x768

HTC 10 ще бъде достъпен в два цвята - черно, злато и сребро, както и червено, но специално за японския пазар. По всеобщо мнение, новият смартфон на HTC трудно може да се нарече революционен, но е едно солидно и проверено предложение, ако харесвате тайванския бранд. В някои ревюта телефонът бе определен като "може би най-добрият, който HTC са произвеждали до момента".

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар