Христо Шопов се завръща на сцената на Театър Възраждане с "Човек от Земята"

След половин година почивка, на сцената на Театър Възраждане, отново ще се играе „Човек от Земята“ на режисьора Георги Михалков със специалното участие на Христо Шопов. Постановката е предвидена в програмата на театъра на 25-ти февруари от 19 ч.  За първи път постановката е играна на сцената на театър Възраждане от самия Шопов през 2014 година.

В „Човек от Земята“, героят на Шопов е професор, който е принуден на всеки десетина години да сменя самоличността си, мястото, където работи и живее, и съответно - хората около себе си. Това му се налага, защото за всички, които контактуват с него е чудно защо той не остарява. 

В постановката, в интелектуална игра се преплитат история, философия, антропология, биология и квантова физика. А главният герой – професорът, поставя житейски въпроси и създава напрегнати ситуации.

Сценарият е на успешния писател на научна фантастика Джером Биксби, автор на бестселърите „Стар Трек“ и „Зоната на здрача“. Известен като „бащата“ на Стар Трек, Джером Биксби пише сценарии, ТВ пиеси, разкази и романи, които са носители на няколко награди под няколко различни имена от края на 50-те години до 1977 г. Сценария на „Човек  от земята“ е завършен през 1998 г. по време на последните му дни, в които се бори с рака. Това е последната творба от  всичките му пет десетилетия на творчество.

В ролите можем да се насладим още на играта на Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Георги Златарев, Яна Кузова, Христо Ботев. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев, а композитор е Иван Драголов.

Постановката ни провокира да си задаваме важни житейски въпроси и да търсим техните отговорите. Всеки един може да намери себе си в това интересно пътуване и да види света, в който живее, по различен от досегашния начин.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни