Хората от Гетото се завърнаха с чисто ново парче (Видео)


Ако ЕГН-то ви започва най-много с цифрата 8, то вероятно сте имали възможността да следите българската хип-хоп сцена в един от най-интересните й периоди - при самото й възникване и първоначално развитие през 90-те години на миналия век. В този случай, вероятно познавате и Хората от Гетото - софийската група, започнала съществуването си под името The Dreamteam.

Постепенно от групата остават само двама души - Петър Петков (Гетомен) и Антон Вълчев (Джуниър), а през 2002 година излиза и албумът "Манифест". Един от основните сингли на проекта носи името "Един за всички" - парче, което се въртеше почти непрекъснато по българските музикални телевизии. Всъщност, дори не помним, дали имаше друга такава освен ММ, но това не е важно в случая.


И в следващите години софийското рап дуо продължи да бъде активно, издавайки и трети албум, докато постепенно започнахме да чуваме все по-малко за тях. Поне от музикална гледна точка, защото Гетомен пренасочи енергията си в сферата на политиката и обществения живот, присъединявайки се към една от малките, но интересни партии в българското политическо пространство.

Преслава Пейчева
Преслава Пейчева

Днес с изненада разбрахме, че Хората от Гетото имат ново парче, към което даже е сниман и видеоклип. Песента носи името "Идваш ли с мен" и е в колаборация с красивата Преслава Пейчева.

Автори на музиката и аранжимента на "Идваш ли с мен" са самият Гетомен и Ясен Велчев (Акага, ТЕ), докато текстът е на Гетомен. Той е и режисьор на клипа, а компанията, продуцент на песента, е Ghetto Productions. В реализацията на парчето безценна помощ оказват още операторите Огнян Касабов и Петър Петров, Ивомир Пешев от Boyana Studio и City Park Residence.

"С Гетомен се познаваме и сме близки приятели от 6 години. Още като се запознахме, усетихме, че харесваме почти еднакви неща в стила хип-хоп и R&B... Така, крачка по крачка, стигнахме до идеята, че е крайно време да запишем общо парче", разказва Преслава Пейчева.

От бандата обещават, че в бъдеще ще пуснат и други нови парчета, които дори може да се окажат част от евентуален следващ студиен албум. Вижте и видеото към "Идваш ли с мен":

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни