Hoodini пред VIBES: Няма почивка, подготвям нов албум


Стоян Иванов - Hoodini е едно от отлично познатите имена не само на бургаската, но и на българската хип-хоп сцена като цяло.

В началото на годината Hoodini издаде своя пети студиен албум - "Труд и техника", като изпълнителят вече работи и по съвместен проект с друг член на семейството на Hood'G'Fam - Криминал. 


В момента Hoodini се изявява и като радиоводещ, водейки предаването "Primetime" в ефира на Общинско радио "Гласът на Бургас".

И понеже ние от VIBES харесваме Hoodini, решихме да се свържем с него и да го разпитаме какво се случва около него тези дни.

Какви ги върши напоследък, Hoodini? Заварваме ли те в творчески период, или си се отдал на почивка след летния сезон?

Здравейте! А, няма почивки! Пък и в Бургас от какво да си почивамe (смее се)? Точно в момента съм в творчески период, защото имам да подготвям цял албум. Иначе напоследък играя повече футбол, отколкото да работя в студиото. Впрочем, само Арсенал!

Вече имаш свое собствено предаване в Общинско радио “Гласът на Бургас”. Как се стигна до трансформацията ти до водещ? Забавляваш ли се? Какво можем да чуем в предаването?

Реално не мисля, че има някаква невероятна трансформация. Не правя нищо по-различно от това, което правя, когато съм на сцена, с разликата, че на сцената не пея песни на Бритни Спиърс (смее се). Определено се забавлявам. Аз съм голям фен на музиката като цяло и за мен е удоволствие да научавам нови факти, информация и всичко останало за световно известни изпълнители и продуценти. В предаването ми няма определена насока на музиката. Един ден слушаме рап, на другия ден слушаме най-доброто от рок музиката, примерно. Освен че слушаме музика и говорим за нея, скоро в предаването, което се казва “Primetime”, ще има и интересни гости. Повече няма да казвам, който го влече - да слуша. 

Да поговорим и за хип-хоп. “Труд и техника” излезе на бял свят в началото на тази година. Ние пък не се съмняваме, че рано или късно ще ни зарадваш и с шести албум. Какво ново си ни приготвил? Ще ни изненадаш ли с нещо?

В Hood’G’Fam не спираме да работим. Имаме много нови проекти. Аз лично подготвям чисто нов съвместен албум с Криминал. Живи и здрави, ако всичко е по план, до края на годината трябва да излезе и първият сингъл. Повече няма да казвам. Като му дойде времето, ще се разбере. Сега първо чуйте албума на Fang

Ако се върнем към първия ти студиен албум - “Thriller” и го съпоставим с последния - “Труд и техника”, как виждаш еволюцията на Hoodini за тези седем години? В какво се изразява тя?

Ооо, разликата между двата албума е голяма. ”Thriller” е първият ми самостоятелен албум... там още търся стила си и на моменти, когато го слушам, усещам,  че тогава не съм знаел точно как стават "нещата". Лошо няма. Когато започнах да работя по „Труд и техника”, знаех точно какво искам и бях пет пъти по-сигурен, отколкото когато подготвях „Thriller”. Разликата и в звука е огромна. До „Труд и техника”, „Thriller” ми звучи като саундтрак на Super Mario (смее се). Абе и двата албума са яки!

Вече си утвърдено име на българската хип-хоп сцена. Какви са компромисите, които никога не правиш по отношение на музиката си?

Имам изграден собствен стил на работа и действам в определен ред. Компромиси не правя. Обичам да работя с професионалисти. Не обичам махленски професионализъм...

Всички познаваме Hoodini, но не всички познаваме Стоян. Как би се описал, ако оставим настрана професионалния ти живот?

Мега свежият карнобатски маниак! Обичам да прекъсвам хората, когато говорят. Повярвай ми, защото аз няма как да ти повярвам!

Често засичаме социални послания в текстовете ти. Как ти се струва ситуацията в България? Как можем да я подобрим?

А, вечната тема. Как можем да подобрим ситуацията ли? Ами всеки да си хване мързеливия задник и да бачка! Рецептата е доказана.

Hoodini

Ако получиш възможността поне за ден да работиш с трима избрани продуценти, кои биха били те?

Лесно е...Timbaland, Pharrell и Juicy J & DJ Paul. Добре, де...четирима са.

А кои са най-големите ти вдъхновения? Кои са рапърите, които най-силно са ти повлияли?

В началото се вдъхновявах от групи като Three 6 Mafia, UGK и много други. Но напоследък се усещам, че ме вдъхновява хубавата музика, не определени изпълнители. На черното бяло не можеш да кажеш, освен ако не си долен далтонист, макар че познавам един такъв (смее се).

Представи си, че от тук нататък можеш да пуснеш само три парчета в радио предаването си. Кои биха били те?

Щяхме да се скараме.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни