#HoldTheDoor! Последният излъчен, пети епизод, на "Игра на тронове" определено беше най-драматичният в сезона до момента. Няма да ви разказваме сюжета му, за да не ви разваляме удоволствието, ако още не сте го гледали, а ако вече сте имали тази възможност, то отлично знаете за какво става въпрос.

Финалът на серията беше един от най-силните такива изобщо и ни накара да се чудим какво ли още са замислили Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс. Едно е сигурно - драма ще има, любими убити герои ще има и изобщо сезонът е напълно в духа на всичко, предоставено ни до момента от Дж. Р. Р. Мартин.

След изминалата неделя хаштагът #HoldTheDoor се превърна в мантра за всички почитатели на фентъзи сагата. И макар че твърдо можем да заявим, че това беше най-нелепият и тъжен момент в поредицата (да, дори след обезглавяването на Нед Старк, Червената сватба и онази смърт на Джон Сноу), случилото се предизвика и забавни реакции сред онлайн потребителите.

В няколко кадъра ви споделяме своеобразния фен арт, който роди краткото словосъчетание #HoldTheDoor. Честно казано, не го намираме за особено смешен, но не можем да отречем, че творческата мисъл на някои хора наистина не познава граници.

Не можем да отречем и друго: че макар и с цел забавление, кадрите, които виждаме, не са създадени, за да се подиграват на образа, вдъхновил фразата #HoldTheDoor, а за да почетат неговата самопожертвователност. Защото някои герои държат оръжия, а други - просто задържат вратата.

#HoldTheDoor!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар