H&M създаде уникални модели за избрани известени личности специално за най-престижната вечер на модата тази година. Неповторимите тоалети бяха представени от Сиара, Дженифър Хъдсън, Хейли Стейнфелд, моделите Лъки Блу и Пайпър Америка Смит, както и Амбър Валета.

За втора поредна година H&M има честта да изработи облеклата на звездни гости на събитието Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, като използва за вдъхновение темата на тазгодишната изложба „Manus x Machina: Модата в ерата на технологиите“.

Дизайнерският екип на H&M съчетава традициите в ръкоделието с най-новите техники и материали при създаването на всеки един модел. Гостите представиха тоалетите на червения килим и разгледаха изложбата преди официалното й откриване, а след това се присъединиха към масата на H&М за самата благотворителна гала вечер.

„Наслаждавахме се на всеки миг от творческия процес при изработката на тези изключителни модели за гала вечерта на Costume Institute Benefit. За нас в H&M модата е най-голямата ни любов. Възможността да създаваме тоалети за тези удивителни гости, използвайки най-изтънчените техники и детайли, е истинско вдъхновение за нас като творци,“ споделя Пернила Волфарт, главен дизайнер и творчески директор в H&M.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala

"Отдавна съм фен на H&M и бях поласкана да бъда поканена да участвам в дизайна на тази красива рокля заедно с екипа им. Бе наистина вълнуващо изживяване за мен“, споделя певицата Сиара.

„Беше невероятно да си партнирам с H&M за създаването на уникална рокля. Дългият шлейф е ослепителен и ме кара да се чувствам наистина специална“, каза певицата и актриса Дженифър Хъдсън.

„Като истински почитател на приноса на H&M за модната индустрия, бях горда да си колаборирам с дизайнерския им екип, за да отбележим усета си за стил и да подчертаем темата на тазгодишния Мет Бал. Беше невероятно сътрудничество“, коментира актрисата и певица Хейли Стейнфелд.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals

„Чувствам се истинска късметлийка, че имах възможността да работя с H&M за моя първи Мет Бал! Роклята ми е перфектен пример за темата на събитието тази година, съчетавайки сложни детайли и иновативни текстилни технологии без да се прави компромис с емблематичния силует“, сподели моделът Пайпър Америка Смит.

Изложбата „Manus x Machina“ отдава почит на създаденото от човека и от машината в модата, като изследва как традициите все повече се размиват. Темата вдъхновява дизайнерския екип на H&M да изработи модели, които отразяват личността на всеки един от гостите, използвайки техники като изрязване с лазер, ръчна бродерия, пера, третиране с топлина и солей плисе.

Сложната и дръзка рокля на певицата Сиара сякаш бе ръчно изработена от бижутер. Висулките от кристали Swarovski са прикрепени към диамантена мрежа от метални верижки, наподобяваща плетеница от листа, с колие по врата и изрязан гръб.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals

Певицата и актриса Дженифър Хъдсън бе облечена с бяла копринена рокля с корсет, която подчертаваше красотата на ръчно изработените детайли, триизмерни цилиндрични мъниста, френски възли и ръчно излети пайети.

Актрисата и певица Хейли Стейнфелд бе с изумрудено зелена рокля с изчистени изрязани детайли, придаващи изтънченост. Корсетът бе с мрежа от пайети върху копринена органза, а дългата до земята пола бе с висока цепка в предната част.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals

Моделът Лъки Блу Смит привлече погледите в тесен светъл смокинг от италианска вълна с подчертани рамене, комбиниран с бяла копринена риза с копчета Swarovski. Визията му бе допълнена от кожени панталони със синьо покритие в цвят металик. Неговата сестра, моделът Пайпър Америка Смит, бе истинско видение в сребриста ефирна рокля, съчетаваща машинни и ръчни техники на изработка, с лазерно изрязани пера от винил и ресни, ръчно пришити към основа от копринен тюл и корсет с пайети.

Известният модел Амбър Валета бе облечена с елегантна рокля от устойчиви материали. Роклята е изработена от копринена тафта в наситено синьо, украсена с над хиляда ръчно изрязани и пришити цветни листчета от органична коприна и пайети от рециклирана пластмаса. Ръчно изрязаните листчета от отразяващ винил са прикрепени чрез топлинна обработка. Приятелят на Амбър Теди Чарлз, носеше черен вълнен смокинг с широки ревери от копринен сатен и подчертани рамене.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар