H&M и WWF се обединяват в защита на природата


Следвайки общата цел за устойчиво бъдеще за хората и природата, тази есен H&M и международната организация WWF обединяват сили в колекция, целяща да вдъхнови хората по целия свят с идеята за обща отговорност върху природата. Всички дрехи от колекцията могат да бъдат разпознати по реалистичните принтове на застрашени видове. Колекцията ще бъде достъпна във всички магазини на H&M, както и онлайн, от 29 септември. 10% от продажната цена на колекцията отиват за подкрепа на работата на WWF по предпазването на застрашени видове.


Детската капсулна колекция включва принтове на различни животни – тигър, панда, снежен леопард (известен още като барс), полярна мечка и гладкогръба морска свиня – всички от които ежедневно изпитват силни затруднения като загуба на естествената си среда на живот, замърсяване на водата и въздействието на глобалното затопляне. Моделите от колекцията акцентират най-вече върху комфорта. Изработени основно от органичен памук, тениските с къс и дълъг ръкав, панталоните, роклите, чорапогащите и пижамите са в размери за деца между 1,5 и 14 години.

Цветовете в колекцията са неутрални и меки – бежово, сиво и бяло с акценти от синьо, подсилващи реалистичния подход към принтовете на животни. Някои от моделите включват и вдъхновяващи послания като “Roar for wildlife”, “Protect my habitat” или “Let’s go wild”.

Целта на колекцията е да вдъхнови клиентите и почитатели на H&M в загрижеността им към опазване на планетата ни и да отбележи партньорството с WWF, стартирало през 2013, което понастоящем е удължено с още пет години. Това партньорство се фокусира върху стриктния надзор над световния климат и неговите промени, както и върху стратегическия диалог, свързан както с действията на H&M, така и с тези на цялата модна индустрия, по отношение устойчивото развитие.


VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни