"Вещерът" на Netflix вече си има... вещер. Това е британският актьор Хенри Кавил, когото иначе познаваме от ролята му на Супермен. Новините бяха потвърдени днес.

"Вещерът" е един от най-интересните проекти на Netflix за в близкото бъдеще. Сериалът ще бъде базиран на едноименната поредица на полския писател Анджей Сапковски. Любителите на гейминга познават историята и от изключително успешните видео игри, базирани на приказката за Гералт от Ривия.

На този етап знаем, че първият сезон на "Вещерът" ще бъде дълъг осем епизода.

"Вещерът" разказва за Гералт от Ривия - наемник с подобрени генетични данни, който използва вещерските си умения, за да лови чудовища.

Самият Хенви Кавил никога не е криел, че е голям фен на поредицата. Именно тези негови изявления подсилиха и слуховете, че именно той може да бъде избран за ролята на Гералт.

В последно време книгите на Анджей Сапковски се радват на нарастваща популярност, като наскоро романите за Гералт бяха отново преведени и на български език. Можем да кажем, че основна причина за това е последната видео игра за Гералт от полското студио Projekt Red. И до днес тя е считана за една от най-добрите в жанра, а популярността ѝ отново насочи вниманието на много хора към творчеството на Анджей Сапковски.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар