Днес е премиерата на Wholesome, новото видео на алтернативна груув метъл банда Hellion Stone. Песента е шумна, енергична и бунтарска, точно каквато трябва да бъде всяка смела стъпка по пътя на рокендрол героите. 

Wholesome, създадена по време на протестните настроения и социални и политически сътресения в България през 2020, носи революцията във всяка дума от текста си и във всеки свой акорд. Тя е трети сингъл от последния албум на бандата Scapegoat, който съдържа 12 авторски песни със стабилна основа – класически американски рокендрол с гръндж влечения и тежки рифове. 

Видеоклипът е дело на брилянтния художник Дияна Нанева ака Functional Neighbour, която е и илюстраторът, отговорен за артуърка на двата албума на Hellion Stone. Популярна е с необичайния си, но изключително разпознаваем стил на рисуване. Нейни творби са юбилейното илюстровано издание на "Ян Бибиян", сборникът "Инструментариум за призраци" и много други самостоятелни и сборни илюстрации за български и чуждестранни комикси, книги, списания, плакати и други музикални клипове. Видеото към Wholesome е вдъхновено от актуалната геополитическа обстановка в света и е впечатляваща анимационна приказка за война, хаос, мир и щастие. 

 

С албума Scapegoat можете да се сдобиете като го поръчате от уебсайта на Hellion Stone, чрез съобщение във Facebook страницата на бандата или на някой от предстоящите лайвове на Hellion Stone. Групата, която вече работи и по нова продукция, това лято свири на Reload Festival, на Hills of Rock 2022 - Пловдив и на REBEL REBEL 2022 в София. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар