HBO влиза надълбоко в конфликта в Газа със сериала "Наши момчета"

„Наши момчета“ проследява в десет епизода реални събития, поставили началото на войната в Газа – разследването на убийството на три израелски и едно палестинско момче в Израел. Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел и само 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода достига 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и зрителите го описват като  „толкова нагнетяващ, че забравяш да дишаш“, „напрегнат и каращ те да се замислиш“, „превъзходната игра е една от причините да продължаваш да следиш тази трудна за гледане поредица“.

През лятото на 2014 г. трима израелски тийнейджъри са отвлечени и убити от членове на Хамас. Израел е шокиран, разтърсен и ядосан. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински тийнейджър от източен Йерусалим е открито в гората в западните покрайнини на града. В следващите дни Симон – агент от отдела по вътрешен тероризъм на Шин Бет, започват да разследват убийството. По същото време родителите на убитото момче поемат по мъчителния и дълъг път на справедливостта и утехата.

Мини сериалът е базиран на действителните събития, довели до избухването на войната в Газа, последвала разследването на убийството на Мухамад Абу Кдеир и разказва историята на всички замесени – израелци и араби, чиито животи са променени завинаги след случилото се.

 

Създатели на драматичния сериал са Хагай Леви, Тауфик Абу Уейл, Джозеф Сидър. Копродуциран е и от Майкъл Ломбардо, който в периода 2007-2016-та е програмен директор на HBO в Щатите.

„Наши момчета“ дава гласност на диспут, който все още бушува в съвремието ни и създателите му не търсят лесни отговори. Опорната точка на разказа на историята е базирана не на добрите качества, които израелците и палестинците споделят, а на най-лошите им човешки инстинкти. И двете нации са способни на убийство. И двете са способни на отмъщение. И двете са способни на смущаващи, вбесяващи и сегрегиращи действия, за които всеки счита, че са присъщи само на противоположната страна. „Наши момчета“ показва, че споделеният капацитет за зло може да сложи нации под един знаменател също толкова бързо, а може би по-бързо, отколкото споделеният капацитет за вършене на добро и поставя екзистенциални въпроси за човешките реакции предели извън пол, раса и националност.

Към момента са достъпни първите три епизода за онлайн стрийминг в HBO GO. Нов епизод ще излиза всеки вторник. Телевизионната премиера е по HBO 3 на 5 септември от 23:00 часа. Останалите епизоди ще се излъчват всеки последващ четвъртък с начален час 22:00 часа.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни