Касовият сериал на HBO "Игра на тронове" се завръща в ефир на 24 април, когато ще се състои и премиерата на първи епизод от сезон 6 на хитовата телевизионна сага, базирана на романите на Джордж Р. Р. Мартин.

И сякаш за да припомнят на феновете на поредицата, че заветната дата наближава с пълна сила, от HBO разпространиха три нови тийзъра, които да ги подгреят за шестия пореден сезон на сагата.

Въпросните тийзъри пристигат под флаговете на три от домовете в поредицата - Ланистър, Старк и Таргариен, предвещавайки и за три различни сюжетни линии, които предстои да последваме в новия сезон на шоуто.

В тийзъра, посветен на Ланистър, можем да чуем гласа на Върховния септон, който ни шепне: "Всеки един от нас е беден и безпомощен", докато флагът на дом Ланистър се вее във въздуха, разкъсан до неузнаваемост. "Заедно можем да съборим империя", добавя Върховния септон, докато в бекграунда се чува вече емблематичното "Shame!"

Не по-жизнерадостна изглежда и съдбата на дом Старк, в чийто тийзър водеща роля има Рамзи Болтън. Мълния раздира нощното небе над снежното покривало на Севера, а зловещият глас на Рамзи Болтън зове: "Зимен хребет е мой. Елате и вижте".

Каква ще бъде съдбата на Денерис Таргариен - Майката на драконите? Сезон 5 свърши по взривоопасен начин за Родената в буря, която се измъкна на косъм от сигурна смърт, за да се озове напълно сама, заобиколена от дотракски воини. "Ти си нищо. Кралица на нищо", шепне й заплашително дотракски воин, ясно загатвайки, че вероятно Денерис не я очакват лесни времена.

Какво означават трите тийзъра и какво ни казват за съдбата на трите най-емблематични и важни домове в сагата на Джордж Р. Р. Мартин? Това предстои да разберем съвсем скоро, а междувременно продължава да тъне в неизвестност и съдбата на Джон Сноу, който бе посечен от свои в края на пети сезон на шоуто. Джон Сноу все пак се озова върху официалния постер на сезон 6 на "Игра на тронове", което донякъде и подсказа, че пътят на неговия герой в епичната сага не е приключил.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар