Ханс Ланда е най-добрият персонаж на Куентин Тарантино


Сигурно сте ставали свидетели на десетки спорове от страна на всевъзможни хора, свързани с огромния брой култови персонажи, създавани от Куентин Тарантино през годините. До известна степен, споровете опират до това, кои всъщност са най-добрите персонажи на легендарния режисьор. Определено труден въпрос, имайки предвид, че говорим за филммейкър, чиято най-силна страна са именно неговите герои.

Човек би казал, че в случая е хубаво да чуем и мнението на самия Тарантино по темата. А ако съдим по неговите думи, персонаж №1 в неговата кариера е полковник Ханс Ланда, изигран блестящо от Кристоф Валц в лентата "Гадни копилета" от 2009 година.

Тарантино сподели мнението си по темата по време на Филмовия фестивал в Йерусалим, където той получи и награда за цялостно творчество.

"Ланда е най-добрият персонаж, който някога съм създавал. Може би и най-добрият, който някога ще създам изобщо", заяви култовият американски режисьор.

landa

По време на изявленията си в Йерусалим, Куентин Тарантино ни разкри и други интересни подробности, свързани с ролята. Той довери, че е напълно възможно Ханс Ланда изобщо да не е видял бял свят като персонаж, ако не е бил изборът на Кристоф Валц да изиграе ролята.

"По едно време започнах да се притеснявам. Трябваше да намеря перфектния Ланда, иначе щях да се откажа от филма. Дадох си време от една седмица, а след това щях да дръпна щепсела", разказва Тарантино, добавяйки: "Тогава се появи Кристоф Валц и бе очевидно, че той е човекът, който търся. Той можеше да направи всичко. Кристоф беше невероятен, като именно той възроди идеята за филма".

Кристоф Валц видимо изглеждаше така, сякаш е роден за ролята на Ханс Ланда, като австриецът впечатли и с лингвистичните си способности. Той е способен да говори три различни езика, като дори усвоява и още за ролята си в "Гадни копилета".

landa1

"Докато пишех филма не осъзнавах, че той е такъв лингвистичен гений. Той е вероятно един от малкото "нацисти" в историята, които могат да говорят перфектен идиш".

Тарантино може и да няма много време, за да намери своя "нов" Ханс Ланда. Самият той бе обявил, че ще се оттегли след десетия си филм, като в момента на сметката си той има осем. Режисьорът засегна и тази тема, намеквайки, че плановете му може и да се променят в бъдеще.

"Планирам да кажа "стоп" след десетия си филм, но на 75 може да реша, че имам и друга история за разказване".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни