Хана Джинкинс спечели конкурса за млади дизайнери на H&M


Винаги е хубаво, когато четем и пишем за успехите на прохождащи млади дизайнери, а Хана Джинкинс е една от тях.

Възпитаничката на Royal College of Art London спечели конкурса за млади дизайнери на H&M - Design Award 2016, с което и отмъкна у дома чек на стойност 50 000 долара. По-важното за младата Хана обаче е получената възможност тя да адаптира колекцията си за продажба към масовата публика. Дрехите на младия дизайнер ще бъдат достъпни в определени магазини на H&M и онлайн през есента на следващата година.

H&M Design Award 2016_Finalists

„Хана е наистина великолепна. Тя притежава способността да балансира между сложни елементи и стилове. И все пак изборът на победител в H&M Design Award бе изключително труден, тъй като всички финалисти показаха най-доброто от своето виждане за модата“, сподели Кейт Босуорт.

„Бях истински впечатлена от колекцията на Хана. Тя е съвременна и подхожда с разбиране към женските форми. Създава усещането за нещо новаторско в модата за жени, което я прави отличителен победител в H&M Design Award 2016“, каза Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

H&M Design Award 2016_Hannah Jinkins

„Хана е невероятна. Тя има свое собствено уникално виждане за модата. Притежава силна енергия, модерна е и наистина знае какво иска да постигне. Работи със сложни материи, но въпреки това успява да създаде модели, едновременно сексапилни и бляскави“, сподели Оливие Рустейн, творчески директор на Balmain.

hannah-jinkins-hmda16 (4)

8 финалисти от 40-те най-известни висши училища по моден дизайн в света взеха участие в ревюто, провело се вчера в оранжерията на Двореца Кенсигтън в Лондон. Всеки участник представи 4 визии от дипломната си колекция пред публиката, сред която бяха журито на конкурса и медии от цял свят.

hannah-jinkins-hmda16 (1)

24-годишната Хана Джинкинс е от Лондон и завършва Royal College of Art през 2015 г. Нейната колекция създава баланс между груби материи като суров деним и нежни елементи като подплати от коприна. Силуетите са обемни и едновременно с това женствени, демонстрирайки уникален усет към женското тяло.

hannah-jinkins-hmda16 (3)

„За мен е голяма чест да спечеля H&M Design Award. Когато съобщиха името ми, бе някак нереално и почувствах неповторима емоция. Искам да създам свой собствен бранд и спечелването на този конкурс означава, че мога да осъществя мечтата си“, каза Хана Джинкис, победител в H&M Design Award 2016.

hannah-jinkins-hmda16 (2)

Инициативата H&M Design Award стартира през 2012 г. и отразява ангажираността на H&M към бъдещето на модата. Конкурсът е отворен за студенти от най-реномираните висши училища в 16 страни. Всяка година победителят се избира от авторитетно жури от утвърдени модни експерти.

Тази година в H&M Design Award участие взеха най-голям брой студенти спрямо миналите издания. Сред тях бяха представители на Австрия, Белгия, Китай, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Италия, Холандия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Америка, Япония и Корея. Всеки от 8-те финалисти получи награда от € 5 000.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни