Гумени ботуши или любимият ни дъждовен аксесоар


Когато половинката ми за пръв път ме видя с гумени ботуши, ме попита дали планирам да ходя за риба с тях. Реакцията му не се промени и при следващите обувания на любимите ми лилави аксесоари, но това не ме отказа от тях ни най-малко. Мъже... какво да ги правиш.


Всъщност донякъде разбирам чуденето му, защото след него още няколко познати, при това италианци, останаха удивени от избора ми да нося подобни ботуши в градска среда. Изглежда, че тази мода все още не е легнала на сърцата на силния пол, но пък знае ли човек, може и това да се случи някога.

И въпреки че първите няколко изречения на този текст не са от най-позитивните, всъщност го пиша, за да изразя възхищението си от това необичайно модно откритие. Защото е удобно, лично аз го намирам за стилно и не на последно място: пази стъпалата отлично в дъждовно време.

Тук е редно да отбележа, че ги пази сухи, а не топли. Затова препоръчвам да носите по-дебели чорапи, когато решите да излезете с тях навън.

Гумените ботуши са чудесен аксесоар за градски момичета. Лесно се съчетават както с по-елегантно облекло, така и с по-ежедневно. Хубавото е, че са подходящи и за есента, и за пролетта, в някои условни ситуации бихме казали и за зимата. А ако си падате по фестивалната мода, няма никакъв проблем да обуете нещо подобно и през лятото - със сигурност ще ви бъде удобно с тях по време на събитие, продължаващо няколко дни извън града.

Другото, което ни харесва особено много в тях е, че сами по себе си са достатъчен акцент. Т.е. не е нужно да се чудите с какво в облеклото си можете да ги комбинирате, защото това просто невинаги е нужно.

В пролетни дъждовни дни като днешния са чудесно решение, тъй като деликатният сезон все още обърква дамите и по улиците виждаме от зимни ботуши до сандали. А подобен междинен (и гумен) вариант ни се струва най-оптимален в случая.

Остава само да решите кой е вашият нюанс. Съвсем обаче не е нужно да се ограничавате само с един.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни