Когато половинката ми за пръв път ме видя с гумени ботуши, ме попита дали планирам да ходя за риба с тях. Реакцията му не се промени и при следващите обувания на любимите ми лилави аксесоари, но това не ме отказа от тях ни най-малко. Мъже... какво да ги правиш.

Всъщност донякъде разбирам чуденето му, защото след него още няколко познати, при това италианци, останаха удивени от избора ми да нося подобни ботуши в градска среда. Изглежда, че тази мода все още не е легнала на сърцата на силния пол, но пък знае ли човек, може и това да се случи някога.

И въпреки че първите няколко изречения на този текст не са от най-позитивните, всъщност го пиша, за да изразя възхищението си от това необичайно модно откритие. Защото е удобно, лично аз го намирам за стилно и не на последно място: пази стъпалата отлично в дъждовно време.

Тук е редно да отбележа, че ги пази сухи, а не топли. Затова препоръчвам да носите по-дебели чорапи, когато решите да излезете с тях навън.

Гумените ботуши са чудесен аксесоар за градски момичета. Лесно се съчетават както с по-елегантно облекло, така и с по-ежедневно. Хубавото е, че са подходящи и за есента, и за пролетта, в някои условни ситуации бихме казали и за зимата. А ако си падате по фестивалната мода, няма никакъв проблем да обуете нещо подобно и през лятото - със сигурност ще ви бъде удобно с тях по време на събитие, продължаващо няколко дни извън града.

Другото, което ни харесва особено много в тях е, че сами по себе си са достатъчен акцент. Т.е. не е нужно да се чудите с какво в облеклото си можете да ги комбинирате, защото това просто невинаги е нужно.

В пролетни дъждовни дни като днешния са чудесно решение, тъй като деликатният сезон все още обърква дамите и по улиците виждаме от зимни ботуши до сандали. А подобен междинен (и гумен) вариант ни се струва най-оптимален в случая.

Остава само да решите кой е вашият нюанс. Съвсем обаче не е нужно да се ограничавате само с един.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар