Епизод VII на легендарната сага "Междузвездни войни" - "Силата се пробужда" ще ни връхлети на голям екран в дните преди Коледа, а от издателство ЕГМОНТ ще ни помогнат да "загреем" подобаващо за поредния епизод от култовата филмова поредица.

От 10 октомври до края на ноември ЕГМОНТ ще ни зарадва с цели 14 заглавия, посветени на вселената на "Междузвездни войни", които ще бъдат насочени и към различни възрастови групи.

За деца от 4 до 6 години ще бъдат издадени три занимателни книги с лепенки, всяка от които ще бъде базирана на един от трите филма от първоначалната трилогия на Джордж Лукас.

SW_JEDI-huge

За по-големите читатели - тези над 8 години, ЕГМОНТ са ни подготвили три илюстровани романа, чието съдържание е съобразено с възрастта на читателите, и представлява нов прочит на оригиналната трилогия. Това са „Принцесата, разбойникът и фермерското момче” от Александра Бракен, „И какво? Ще ставаш джедай” от Адам Гидуиц и „Внимавай със силата на тъмната страна” от Том Енгълбергер. Към тях можем да добавим и издание от поредицата „Любими филмови герои”, посветено на „Междузвездни войни”.

За читателите над 10-годишна възраст са планирани три романа, всеки един от които е с фокус върху един от тримата основни герои – Люк Скайуокър, Хан Соло и принцеса Леа. Това са „Оръжието на джедая” от Джейсън Фрай, „Бягството на разбойника” от Грег Рука и „Подвижна мишена” от Сесил Кастелучи.

Не са забравени и тийнейджърите, които ще бъдат зарадвани със самостоятелния роман "Изгубените звезди" от Клаудия Грей, който представя нови герои от вселената на „Междузвездни войни”.

Накрая стигаме и до възрастните читатели, за които ще бъдат подготвени три романа, които разказват класическите истории от първоначалната трилогия. Това са „Нова надежда” от Джордж Лукас, „Империята отвръща на удара” от Джон Глът и „Завръщането на джедаите” от Джеймс Кан.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар