"Госпожица Юлия" или една (не)любовна история в Театър 199


Нощта преди Еньовден. Нощта, в която билките имат вълшебна мощ. Нощта, в която знахарки забъркват отвари за любов.

Една господарска къща празнува. Танци се вихрят в аристократичния дом, а госпожица Юлия... "Тя е луда!", запъхтян извиква лакеят Жан, нахлувайки в кухнята. Има нещо магнетично в образа, който описва на готвачката Кристин. Образ на госпожица, която е дъщеря на граф, но съвсем не се държи по начин, отговарящ на потеклото ѝ. Та тя кани на танц лакея. Пред всички. А хората говорят, но кой ще ги чуе...

Снимка: Павел Червенков

Трима са героите в постановката, чието действие се развива на една-единствена сцена: кухнята на скандинавското имение. Госпожица Юлия, в чиято роля се превъплъщава прекрасната Йоана Буковска, обаятелният Жан, като когото виждаме Калин Врачански и скромната, но очарователна Кристин, чийто образ е поверен на Мира Бъчварова.

Една дълга нощ. Нощ, в която почти никой няма да попадне в обятията на съня. Но ще попадне ли в нечии други такива?

Снимка: Павел Червенков
Снимка: Павел Червенков

Началото и краят на историята от Огуст Стриндберг се преплитат в по-малко от 12 часа. Половин денонощие, в което се преобръщат съдби, разкриват се тайни, свалят се маски. Защото това, което виждаме, никога не е такова, каквото изглежда. И поглеждайки години назад, към пищната градина с овощните дръвчета, един спомен постепенно изплува на повърхността. За да бъде разказан днес. Но той истински ли е?

"Госпожица Юлия" разказва историята на една забранена любов. Но дали тя е истинска? Цената на един грях понякога може да бъде жестока. Валута, която не се измерва в пари. Срам. Страх. Сила. А после...

Снимка: Павел Червенков

Постановката е дело на Йосиф Сърчаджиев, преводът е на Васа Ганчева, сценографията принадлежи на Невена Белева, а музиката е на Мартин Каров. Премиерата на "Госпожица Юлия" беше преди броени дни в столичния Театър 199, а следващите дати на представленията предстоят да бъдат обявени.

Още от ТЕАТЪР:

Нощта преди бесилото - "Тайната вечеря на Дякона Левски" в театър "Българска армия"

"Късмет по дяволите" в театър 199 или спомен за Буковски и Керуак

"Апетит за череши" е ароматен пай, забъркан с много любов

"Хъшове" не е постановка, а театрално пиршество

"Живак" на Димитър Живков или сподели смеха

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни