Беше просто въпрос на време, не е ли така? След като дълго време работи в колаборация с различни производители на смартфони, Google вече има своето първо устройство, което наистина може да нарече напълно "свое". Неговото име е Google Pixel, като поне засега отзивите са него са повече от добри. Pixel пристига при нас в две разновидности - Pixel и Pixel XL, като сами можете да се досетите по името на последния, че в случая говорим за по-голям размер.

Стандартният Google Pixel разполага с 5-инчов 1080p дисплей, докато при Pixel XL можем да се насладим на 5.5-инчов Quad HD. И двете устройства са сглобени от HTC, но Google е напълно отговорен за техния дизайн, което компанията изрично подчертава с брандирането "телефон от Google".

И двата Pixel-а са снабдени с последно поколение процесор Snapdragon 821, като телефоните ще бъдат управлявани чрез специализирана версия на Android, която включва съпорт за виртуалната платформа Daydream, обявена по време на конференцията Google I/O през лятото.

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

Pixel ще бъдат и първите телефони до този момент, които ще разполагат с новия Google Assistant, който може значително да улесни живота ви, ползвайки машинките. Задържайки хоум бутона и казвайки "горещата дума", асистентът на Google светкавично запретва ръкави и се захваща за работа, за да изпълни зададената от вас задача.

От Google се хвалят и с качеството на камерата, интегрирана в Pixel и Pixel XL. Според тестовете на DxOMark, където Pixel е записал рекорден резултат от 89, което е прецедент в света на смартфоните, това е най-добрата задна камера на смартфон, която сме виждали до момента. Или поне от Google я определят като такава. Камерите на Pixel с 12.3-мегапикселова резолюция, а от Google споделят, че при тях времето, нужно за заснемане на кадър, е "най-краткото при всички мобилни камери до момента."

pixel

Важно е да се отбележи, че от Google обещават и напълно безкрайно "складиране" на облак на изображения и видеа с пълна резолюция, заснети с Pixel. Това наподобява стандартната бекъп функция на Google Photos, но като изключим ограниченията по отношение на размера и компресията, дори и при 4К видеа, заснети с новия телефон.

Също така, Google обещават получаване на последните Android ъпдейти директно от тях, когато те бъдат налични, като разработчиците са положили много усилия и за максимално бързо и оптимално зареждане на устройствата. Според техните думи, Pixel ще могат да бъдат заредени за 7-часова функционалност в рамките на едва 15 минути. Интегриран е и 24-часов съпорт за всички потребители на Pixel, според който служители на Google ще могат в реално време да виждат какво присъства на екрана ви, за да могат да разрешат проблема ви.

pixel_2grp-2b_slate_final_simp__1_-0

Както вече споменахме, Google Pixel ще поддържа платформата за виртуална реалност Daydream, като това ще бъде първият телефон до този момент, който може да се похвали с нещо подобно. В същия ден Google обявиха и пускането на хедсет за Daydream, носещ името Daydream View и на стойност $79, който можете да използвате заедно с вашия Pixel.

Нека кажем малко повече и за хардуера на машинките. И двата телефона са направени от алуминий с голямо стъклено покритие в задната част, около камерата, светкавицата и сензора за отпечатъци. Стандартният Pixel разполага с батерия 2,770mAh, докато при Pixel XL батерията е 3,450mAh. И двете устройства имат AMOLED дисплей и 4GB RAM, USB-C, а относно паметта на машинките, тук можете сами да направите избор между 32GB и 128GB. А, да - има и жак за слушалки, ако случайно сте се разтревожили за евентуалната му липса, с оглед на това, което видяхме от представянето на iPhone 7.

pixel_phone_b_silver_uncropped_v4_simplified-0

Цената на телефоните стартира от $649 и стига до $869, като това зависи от модела и неговите характеристики, който предпочитате. Можете да избирате между черен и сребърен цвят, като единствено в САЩ ще бъде предлаган и цвят "наистина синьо", но лимитиран с памет от 32GB.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар