Нов ден и ново лого на Google.

Този път обаче промяната изглежда по-сериозна от обичайните козметични промени, като компанията от Маунтайн Вю залага на значително удебелен фонт, по-идентични букви и до малка степен "пипнати" цветове.

Новото лого на компанията "отразява настоящата реалност и показва кога магията на Google работи за вас, дори и на най-малките екрани", се казва в изявление на американския гигант.

google2-640x360

 

Както и можеше да се очаква, Google не пропусна да представи промените на своя Google Doodle, на който можете да се порадвате и в настоящия момент.

Компанията също така представи и ново главно "G" в четири цвята, което ще замени досегашното синьо и малко "g", което обозначаваше икони на приложения и други продукти.

Съвсем ново лого получи и социалната мрежа на Google - Google+, макар и твърде много хора да продължават да се съмняват в пълния смисъл на съществуването й.

Новото лого на Google+
Новото лого на Google+

С новата промяна Google ясно обозначава, че логото на компанията вече не е просто едно статично изображение. Очаква се за в бъдеще Google все по-често да използва различни по вид анимации, когато говорим за продукти като Google Chrome и Search. Например - когато инициирате гласово търсене, логото на Google ще се промени в четири оцветени линии и точки, които да коренспондират на моментите на изслушване на команда и съответно - започнало търсене.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар