"Големите малки лъжи" – след края следва ново начало

Финалът на втория сезон на "Големите малки лъжи" настъпи и бе напълно в духа на сезона - кротък, интелигентен, удовлетворяващ и очакван. Сериалът, вдъхновен от едноименния роман на Лиан Мориарти, е една от най-добрите телевизионни продукции, с която повечето сравнително умни хора могат да си загубят времето, без да съжаляват.

Съчетанието между брилянтен сценарий, изключителен актьорски състав (Никол Кидман, Рийз Уидърспуун, Александър Сарсгард, а във втория сезон и Мерил Стрийп), саундтрак, който е по-изящен и от скулптура на Дега, и добра режисура (по-добра в първи сезон), ражда нещо безкрайно приятно за гледане.

Част от почитателите на "Големите малки лъжи" вече настояват за трети сезон, макар да е твърде рано за подобни изисквания. Истината е, че евентуален нов сезон би бил прекалено изстискване на история и персонажи, които в общи линии вече са изпълнили дълга си към телевизионното изкуство. Но пък онлайн апелите за продължение на сериала веднъж вече свършиха работа, така че кой знае дали няма да се случи и още веднъж? Романът на Лиан Мориарти няма продължение, но това реално отваря на сценаристите безкрайно широката порта на "да правим, каквото си искаме".

Големите малки лъжи

Всъщност, Никол Кидман споменава преди няколко дни вероятността за продължение на продукцията, а статиите по темата се множат на всеки кръгъл час. Естествено е, след всеки край идва ново начало, а сюжетната арка на престъплението от сезон първи се затвори във втория. Евентуалният трети има потенциала да бъде по-интересен от предходния му, защото най-вероятно ще бъде концентриран около съвсем нова каша, а не върху претоплена такава.

Реално погледнато, персонажите са достатъчно сложни и добре изградени, за да изнесат на гърбовете си още десет епизода. А още по-реално погледнато, зрителите с удоволствие ще видят какво се случва със Селест, Маделин, Джейн, Рената и Бони, както и с всички хора около тях.

Големите малки лъжи

Напълно вероятно е да не сте гледали нито един епизод от "Големите малки лъжи" досега и в това няма нищо лошо. Но пък е много вероятно в лятото ви да има място за малко циклене пред екрана, затова, ако имате интерес към истории с добре изградени персонажи, изиграни още по-добре от хора, които си тежат на мястото. Историята засяга теми като домашното насилие, сексуалния тормоз, взаимоотношенията родител-дете, семейни травми, прикриването на престъпление, приятелство. Все любопитни неща, по голямата част от които е по-добре да изживяваш чрез фикция, отколкото от първо лице.

А ето и какво включва менюто на "Големите малки лъжи".

 Предястия:

Добре овкусени диалози

Леко и ненатрапчиво операторско майсторство

Красиви мащабни кадри

Красиви детайлни кадри

Основни ястия:

История, сготвена на много бавен огън, поднесена с неочаквани обрати

Актьорско игра за ценители

Режисура, сервирана в няколко варианта според сезода

Специалитети:

Саундтрак за милиони

Цветове за нирвана

Десерт:

Книга

Десислава Желева
Десислава Желева

Десислава Желева е журналист по образование и издател по професия. Всеки ден опитва да намери правилните думи за разни важни и не толкова важни неща. Понякога успява.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни