Запознайте се с главните действащи лица във "Възвишение" по Милен Русков


Страхотният роман на Милен Русков "Възвишение" ще получи и своята филмова екранизация, режисьор на която ще бъде Виктор Божинов, а вече знаем и кои актьори ще се превъплътят в кожата на Гичо и Асенчо - двамата основни персонажи в книгата.

В ролята на Гичо ще видим актьора Александър Алексиев, който българската публика вече познава добре, докато в ролята на Асенчо ще влезе младият Стоян Дойчев.


В своя роман Милен Русков определя Гичо и Асенчо като "малко революционери, малко разбойници", които тръгват да помагат за Голямото дело на български народ за онова време, а именно - Освобождението от Османска власт. Гичо и Асенчо обаче не са ортодоксалните юнаци. Изглежда така, сякаш са попаднали малко случайно сред "баш юнаците".

Историята на "Възвишение" преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 г. Димитър Общи (в ролята Филип Аврамов) и неговата чета осъществяват Арабаконашкия обир. На Гичо и Асенчо е възложена задачата да намерят и лично да предадат писмо до Васил Левски. Тяхното търсене се превръща в трагикомично приключение, като техният революционен ентусиазъм е изместен от разочарование и огорчение.

сн. Симон Варсано
сн. Симон Варсано

Александър Алексиев е по-малкият син на актьора Стоян Алексиев. Завършва актьорско майсторство в Ню Йорк, а по-късно се мести и в Лондон. Участва в множество холивудски продукции, където си партнира с актьори като Кенет Брана, Кийра Найтли, Крис Пайн и Кевин Костнър. В България е познат най-вече от малкия екран с ролята си на д-р Александър Василев в телевизионния сериал "Откраднат живот" и от трилогията от късометражни филми на режисьора Павел Веснаков "Парафиненият принц", "Чест" и "Зевс" -  получили високи оценки от български и международни кинофестивали.

"Възвишение" е дебютен филм за Стоян Дойчев, който завършва Актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2012 година. Познат е от сцената на Столичен куклен театър с участието си в представленията "Аз, Сизиф", "Момче и вятър", "Маугли", "Приказка за щастието" и други. Преди това е работил във Варненския и Сливенския куклен театър.

сн. Симон Варсано
сн. Симон Варсано

Актьорският състав на четата на Димитър Общи включва още Христо Петков като Тодор Шумненеца, Кирил Ефремов като Петко Страшника, Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко, Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара, Румен Гавазанов като Георги Чумата, Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца, Ивайло Димитров като Стефан Жълъда, Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов зрителите ще видят Веселин Анчев.

Снимките на "Възвишение" започнаха в края на месец януари 2016-а и се осъществяват на няколко етапа през цялата година. Предстои есенният и финален етап на снимачния период. Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и самия Милен Русков, който е и автор на диалозите. Продуцент е Иван Дойков, познат най-вече с работата си по "Мисия Лондон".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни