Джилиан Андерсън пробива в модата


Почти всички я познаваме като Агент Скъли от култовия сериал "Досиетата Х", но американската актриса Джилиан Андерсън започва да си създава и име като дизайнер.

Актрисата представи първа капсулна колекция за британския бранд Winser London. Родената в Чикаго Джилиан, позната още от ролите си в The Fall и The Last King of Scotland, е създала семпла, но пък практична колекция от блейзъри, пуловери, блузи и панталони.

Попитана как е почерпила вдъхновение за дрехите, които е създала, Андерсън споделя, че до голяма степен влияние са оказали ролите, които е играла.

"През последните две години играя персонажа Стела Гибсън в The Fall, като тя ми е повлияла много. Тя ми помогна да приема своята женственост и женствените си аспекти. Понякога, докато ме обличат за ролята, си казвам - "Това е невероятно! Ако бях по-смела или по-креативна, бих го носила и в личния си живот."

Джилиан Андерсън признава, че до този момент никога не си е представяла, че би могла да се занимава професионално с мода.

"Имам приятели, които са модни дизайнери, но никога не ми е хрумвало, че мога да пристъпя в тази посока. Запитах се - какво бих искала да кажа чрез дрехите, които създавам? Какво бих могла да нося? Така започнах."

"Много години не съм обръщала внимание на тези неща. Никога не съм ползвала стилист за събития или церемонии, никога не съм обръщала внимание на модата или дизайнерите. Тогава започнах работа с човек, когото мога да нарека един от кралете на винтидж дрехите. Разговорите с него за историята на модата. Започнах да нося някои от тези дрехи, които са шити по невероятен начин. Това е едно от нещата, на които обърнах внимание за колекцията - доброто око към детайлите."


VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни