Актрисата от "Досиетата Х" Джилиан Андерсън получи една от най-интересните роли в кариерата си до момента. Американката ще има честта да изиграе Елинор Рузвелт - бившата Първа дама на САЩ и съпруга на президента Франклин Делано Рузвелт по време на четирите му мандата.

Елинор Рузвелт е част от Белия дом в периода между 1933 и 1945 година. Изявява се като общественик и има силна роля в осъществяване на реформите на своя съпруг. След смъртта на Ф.Д. Рузвелт, Елинор започва да се изявява активно като писател, публицист и правозащитник. През 1946 г. тя е избрана за председател на комисията за правата на човека към ООН. Силен застъпник е на правата на жените и се бори активно срещу расовата дискриминация. Остава в историята като една от най-активните и обичани първи дами на Съединените щати.

Джилиан Андерсън ще има честта да изиграе Елинор Рузвелт в предстоящия сериал "Първата дама" на Showtime. Това е нов интересен ангажимент за американската актриса, която наскоро изигра "Желязната лейда" Маргарет Тачър в хитовото шоу "Короната" на Netflix.

Актьорският каст на "Първата дама" определено прави силно впечатление. Сериалът явно ще прави скок във времето, защото Виола Дейвис ще влезе в ролята на Мишел Обама. Мишел Пфайфър от своя страна ще се превъплъти в ролята на Бети Форд. Режисьор на сериала ще бъде датчанката Сузане Биер, която вече режисира супер успешния "Отмяната" на HBO. Тя ще бъде и изпълнителен продуцент на проекта.

Джилиан Андерсън
Джилиан Андерсън като Маргарет Тачър в "Короната"

Споменава се, че една от основните цели на "Първата дама" е да "покаже американската политика през призмата на жените в самото сърце на Белия дом".

Един от шефовете на Showtime Ейми Израел споделя: "Джилиан Андерсън е актриса с невероятен обхват и изключителен талант. Тя е перфектният избор за окомплектоване на това силно трио, което ще поеме ролите на тези три иконични жени. Вдъхновяващо е да имаме Джилиан Андерсън, Виола Дейвис и Мишел Пфайфър в екипа на "Първата дама."

В момента Джилиан Андерсън е номинирана за "Златен глобус" за ролята си на Маргарет Тачър в "Короната". Мишел Пфайфър също е с номинация за ролята си в French Exit.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар