Дори и Силата се пречупи пред проклетата 2016 година. Кари Фишър вече я няма, след като американската актриса почина в следствие на получен инфаркт отпреди няколко дни.

Всички познаваме Кари Фишър от ролята й на Принцеса Лея Органа във великата космическа опера на Джордж Лукас "Междузвездни войни". Тя е едва 21-годишна, когато Лукас й дава ролята, тласкайки я по пътя на световната популярност.

В края на миналата година получихме възможност да я видим отново на голям екран, след като Джей Джей Ейбрамс отново й даде ролята на Лея в Епизод VII "Силата се пробужда". А според информация на американските медии, тя успешно е успяла да завърши и снимките си по Епизод VIII, което означава, че в края на следващата година ще я видим за последно в действие.

Междувременно великият Джордж Лукас посвети на Кари Фишър кратко, но силно обръщение, което бе поместено на официалния уебсайт на "Междузвездни войни". Ето какво казва Лукас по адрес на Фишър:

"Кари и аз бяхме приятели през по-голяма част от нашите животи. Тя бе невероятно умна. Тя бе и талантлива актриса, писател и комедиант с ярко изразен характер, който всички обичаха. В "Междузвездни войни" тя бе нашата велика и силна принцеса - борбена, мъдра и изпълнена с надежда в роля, която бе много по-трудна, отколкото повечето хора си мислят. Моето сърце и молитви са с Били, Деби и семейството на Кари, нейните приятели и фенове. Тя ще липсва на всички нас."

Президентът на Lucasfilm Кейтлин Кенеди също се присъедини към Джордж Лукас, изразявайки тъгата си от кончината на обичаната актриса.

"Кари заема специално място в сърцата на всички в Lucasfilm. Трудно е да мислим за света без нея. Тя бе Принцеса Лея за света, но за нас тя бе много специален приятел. Тя притежаваше несломим дух, невероятно остроумие и обичащо сърце. Кари също така дефинира жената-герой на нашето време. Нейната изключителна роля като Принцеса Лея послужи като вдъхновение за сила и увереност у всички млади момичета по света. Тя наистина ще ни липсва."

Към Джордж Лукас и Кейтлин Кенеди се присъедини и президентът на Walt Disney Боб Айгър, който определя ролята на Кари Фишър като Принцеса Лея за "уникална". Той добавя, че "милиони хора са се влюбили в нейния персонаж", като тя винаги ще има "специално място в сърцата на всички фенове на "Междузвездни войни".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар