Гел лакът е страхотна идея за дамите, които не искат да посвещават много време на домашния маникюр. Той е изключително дълготраен и има идеален вид за седмици наред. Такъв маникюр може да се направи както в салон от професионален маникюрист, така и вкъщи. Ако имате желание да нанасяте гел лак у дома, вижте как да го направите стъпка по стъпка, както и как да го премахнете след това.

Маникюрът с гел лак е предимно за дами, които имат къси и чупливи нокти. Как да го направите? Най-напред трябва да се сдобиете с качествени комплекти за гел лак. Най-често те съдържат всичко, което ви е необходимо – от пила за нокти и UV лампа до различни цветове лакове.

Всичко, което ви трябва, е:

  • пила за нокти
  • полираща гъба
  • обезмаслител
  • база лак
  • топ лак
  • различни цветове лакове
  • лампа UV
  • масло за кожички

Преди да започнете разкрасяването на ноктите, трябва да се уверите, че материалите и инструментите ви са хубаво дезинфекцирани. Ако пропуснете тази крачка, гел лакът може да ви навреди като се появят гъбички под ноктите.

Започва се от изпиляването на ноктите, като се стараете да постигнете една и съща форма.

Премахвате кожичките със специален инструмент (в базовия комплект за гел лак има както лакове, така и инструменти).

Матирате плочката с помощта на полираща гъба.

Следващата стъпка е хубаво да се намаже с обезмаслител, благодарение на който премахвате горния мазен слой на нокътя.

На изчистената плочка нанасяте тънък слой база и се втвърдява с UV лампа за около 2 минути.

След като се втвърди базовият лак, слагате топ лак. Отново запичате в UV лампата за още 2 минути.

Последният нанесен слой се намазва с обезмаслител. Намазвате и втривате хубаво в ноктите и в кожичките.

Честито! Вече имате нов маникюр, който ще издържи около 2-3 седмици.

Как да премахнете гел лака?

Започва се от леко изпиляване на най-горния слой на нокътя. В повечето случаи професионалистите използват специален разтвор за по-бързо сваляне на гел лака, а за свалянето му в домашни условия най-често се използва ацетон. Можете да си приготвите предварително памучета, напоени в разтвор или ацетон. Поставяте върху всеки един нокът тампон и увивате хубаво с алуминиево фолио. То се използва, за да активира ацетона и да ускори процеса на разграждане на лака. Изчакайте около 15 минути (ако е необходимо, се оставят за малко по-дълго). След това се сваля внимателно алуминиевото фолио и леко започвате да избутвате лака, като си помагате с дървени клечки или пила. Той ще се смъква по плочката на части. Не чоплете насила гел лака, защото  може да нараните повърхностния слой на плочката. Накрая измийте хубаво ръцете си с топла вода и сапун. А ако искате да завършите процедурата като истински професионалист – нанесете заздравител за нокти и подходящо масло за кожички и нокти.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар