Талантливата британска певица, музикант и автор на песни Фрея Ридингс е едно от най-ярките съвременни явления на световната музикална сцена. Сингълът й “Lost Without You” я изстрелва директно в Top 10 на класацията за най-излъчвани песни във Великобритания и генерира впечатляващите за изгряващ артист 200 млн. стриймвания.

Фрея Ридингс представи най-успешните си сингли на сцената на престижния музикален фестивал Glastonboury 2019. Певицата бе спрягана за втората британска изпълнтелка, която е възможно да е хедлайнер на фестивала след Adele (2016 г.)

Близо седмица преди премиерата на първия си студиен албум (19-ти юли, петък), носещ името на изпълнителката, днес Freya Ridings представя видеото към новия си сингъл “Castles”. Режисиран от Isaac Rice (Iggy Azalea, Little Mix), арт видеото е заснето на няколко ключови локации около Лондон.

 

Фрея Ридингс е новата звезда, призната както от Taylor Swift, така и от Florence Welch и Richard Quinn. През 2018 г. тя написва своята неочаквана успешна история с платинения си сингъл “Lost Without You.” Песента, която се случва веднъж в живота, внезапно превръща Ридингс в една от най-излъчваните и слушани изпълнителки във Великобритания като певицата присъства 6 последователни месеца в Top 40.

Тази есен Фрея Ридингс ще се завърне в Северна Америка, за да подкрепи Hozier в поредица от концерти от турнето на изпълнителя, включително шоу на открито в емблематичния Greek Theatre в Лос Анджелис.

Ридингс не спира да расте. С всяко следващо появяване на сцена, тя изпълнява песните си пред по-голяма публика, в по-големи зали и на разпродадени стадиони. През последния месец певицата сподели детайли за турнето си във Великобритания, което ще премине пред погледите на над 23 хил. зрители.

Фрея Ридингс
Фрея Ридингс

В допълнение към предстоящото турне и представянето на Фрея Ридингс на фестивалите Glastonbury и Isle of Wight, този сезон изпълнителката е ангажирана с поредица от участия и на други престижни британски фестивали - Latitude, BBC Summer Social, Wilderness Festival и Electric Picnic.

Дебютният албум на Ридингс включва както супер успешния сингъл “Lost Without You”, така и вълнуващите песни “You Mean The World To Me”, “Blackout” и новия сингъл “Castles”. Албумът включва и нови записи на синглите “Poison” и “Elephant” и чисто нов материал включително фаворитите на публиката от лайв изпълнения на Ридингс - “Holy Water” и “Still Have You.”

Фрея Ридингс
Фрея Ридингс

Ридингс написва всичките 12 песни в албума, което я утвърждава и като изгряващ талант – автор на песни. В ера, в която хитовете се създават от цели екипи, с “Lost Without You” Ridings е обявена за първия артист-жена, която влиза в Top 10 с песен, написана единствено от нея след Kate Bush и сингъла “Running Up That Hill”.

Албумът разглежда темите за съмнение, болка, разкаяние и уязвимост. Необикновеното и богато вибрато на Ридингс превръща песните във великолепие – вокален подарък от несъмнено един от най-мощните гласове на своето поколение.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар