Култовият французин Francois X гостува в София

Новата музикална платформа Coup d'etat в колаборация с DOMA Art Events кани световноизвестния диджей Francois X, за да намести София на световната музикална карта в поредицата от предстоящи събития под надслов Klubнощ.


На 17 февруари в подлеза на НДК и новото пространство клуб HUNT, освен култовия френски диджей, пулта ще завладее и едно от най-известните имена в българската музукална електронна сцена DJ Steven, Metropolis. Това е може би първото от едно от най-вълнуващите музикални електронни събития за годината.

Francois X

Francois X се установява като ключова фигура в разрастващата се техно сцена на Париж. Независимо дали е сам или с Hiss: 1292 ( колаборацията с Opuswerk), неговият уникален стил като диджей и продуцент въвлича публиката чрез кинематографичната си ярка атмосфера в хипнотично музикално изживяване.

След десетгодишно неспирно диджействане, на бял свят излизат първите три албума, продуцирани от DJ Deep, отдавнашен приятел и ментор. С тях той не само успява да достигне най-силно публиката, но чрез тях песните му достигат до Marcel Dettmann. Francois X е също така съосновател на Dement3d, заедно с Heartbeat, първият лейбъл, който подава ръка на артисти като Sandwell и Distirict in Paris и днес изцяло фокусиран върху привличането на развиващи се таланти и поствянето им редом до вече установилите се колеги-артисти като Polar Inertia (съвместен проект с Hiss : 1292)

Музиката на Francois X е очаровала и прехласнала важен човек в живота му, а именно Marcel Dettmann, едновременно приятел и музикално вдъхновение. Така “Rising” се появява във Fabric 77 на Marcel, който изкарва песента през лейбъла си MDR и стартира кариерата на Francois X като международен артист. Освен всичко, двойният му албум We move as one, заедно с Antigone, е топло приет от пресата и публиката из цяла Европа.

Стабилните му сетове му подсигуряват резидентство в Concrete, световно известното парижко парти, както и запазено място в едни от най-известните клубове в Европа включително Berghain, Fabric, Fuse, Robert Johnson и на фестивали като AudioRiver, Exit, Weather and Interval.

DJ Steven

DJ Стивън се занимава професионално с музика от 1990 година, като още от първите си участия печели сърцата на публика и критика. Резултатите не закъсняват и той става победител на първия DMC шампионат в България през 1993 година. Еднвременно с това е обявен за DJ No 1 през 1993, 1994, 1997 и 2002 година. През 1997 Стивън се присъединява към Метрополис – най-популярното и днес движение за електронна музика у нас, чийто успех се дължи до голяма степен и на безкрайно енергичната и интересна музика, с която той омагьосва публиката. Музика, която черпи вдъхновение поравно и от класическия фънк, и от Детройтското техно с емблематичния звук на ритъм машините TB 303 и TR 909.

Самият той признава, че няма търпение да докара клабърите до еуфория и че любимите му моменти са онези, в които всички са “на гребена на вълната”. Всичко това е отдавна доказано от многобройните му участия из цялата страна, от гиговете му в Чехия, Македония, Германия, Австрия, Италия, Англия и Америка, както и от статуетката за най-добър хаус DJ за 2009 година на наградите на SEEME. Паралелно с клубните си участия, DJ Стивън работи упорито и в студиото си The Clock, където продуцира авторска музика и ремикси, като ремиксът на “Faded” от Gravity Co също печели награда за най-добър ремикс на наградите на SEEME 2009. Заедно с Ясен Петров води едно от най-популярните предавания за електронна музика “120 минути с Метрополис” на вълните на Alpha Radio всяка сряда от 18 часа. Той е едно от най-важните лица на клуб Червило и неофициален крал на малката му зала.

Преди именитите диджеи да застъпят звездния пулт, атмосферата ще бъде нажежена от електронните ритми на познатите на българската публика Vice Leven (Coup d'etat) Silviâ (Coup d'etat). Билети към събитието може да се закупят предварително от Eventim или на място. Очертава се една наистина гореща зимна нощ или просто първата Klubнощ.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни