Да загубиш домашния си любимец може да бъде изключително травмиращо преживяване, като всеки един от нас, на когото това някога се е случвало, може да потвърди казаното. За съжаление, подобни случаи не са рядкост, а кражбите на животни отдавна са се превърнали в доходоносен бизнес. В други случаи, нашите животинки просто губят пътя си, не успявайки да се върнат обратно у дома. При такива случаи, FindyPet може да ви помогне.

FindyPet е технология, разработена от българи, която може да помогне на всички собственици на домашни любимци да открият животинките си, когато ги изгубят от поглед. Компанията Findy e регистрирaна през 2015 година, но още от 2013 година работи върху решения за спестяване на време и намиране на изгубени вещи.

В ядрото на компанията стоят Митко, Яна и Стоян. Митко се занимава с разработката на софтуера и хардуера на продуктите. Яна с дизайна и визуализацията – тя е човекът, благодарение на когото FindyPet изглежда като FindyPet. Стоян организира финансирането на продуктите и представянето им на пазара. До края на годината се предвижда пускането  на пазара на устройства за намиране на други ценни и важни за хората  предмети – като например автомобил или велосипед.

Как се стигна до идеята за FindyPet? И как се събра екипът ви?

Компанията Findy регистрирахме през 2015г., като идея ни беше да създадем продукти, който да пестят време при намирането на изгубени предмети. Фокусирани сме върху това да облекчаваме собствениците при търсенето, а не да проследяваме изгубеното. FindyPet пуснахме първо, тъй като проблемът с изгубените домашни любимци е най-сериозният и наболял от всички. Факт е, че животните се възприемат като част от семейството, а когато те се изгубят, липсата им се преживява най-трудно.

FindyPet е устройство, което може да помогне на всеки един от нас да открие изгубения си домашен любимец. Каква е технологията, по която работи FindyPet?

Устройството работи с GPS/GSM технология. С помощта на мобилно приложение Findy, достъпно за iOS и Android, собствениците на домашни любимци могат само с един клик да локализират животното във всеки един момент, като активират „режим на търсене“. 

За нас беше наистина важно да осигурим за потребителите си не просто добра технология, а цялостна услуга. Купуването на FindyPet не те задължава да сключваш договор с мобилен оператор, за да можеш да го ползваш. Това е и основното ни конкурентно предимство. Ние предлагаме завършена услуга, която намалява негативните емоции на стопаните  и  на животното, докато то е загубено. Устройството ни е единственото на пазара, което позволява на потребителя да го използва и извън границите на България, тъй като не зависи от покритието на някой от родните телекоми – нещо, което липсва при подобни устройства, продавани в китайски сайтове или в родните магазини. Освен това батерията се зарежда само веднъж месечно.

FindyPеt

Имате ли вече отзиви от стопани на животни, които са изпробвали FindyPet в реална ситуация?

Да, вече помогнахме на няколко кучета да се върнат при стопаните си – бързо и благополучно. Това за нас е най-голямата награда – че сме успели да спестим тревогите и неприятните емоции, когато липсва член от семейството.

Може ли FindyPet да се използва и при други животни, освен кучета?

FindyPet е най-подходящ за кучета, но по принцип всяко животно с каишка е потенциален ползвател. Силиконовият калъф е изработен така, че да пасва както на нашийници и нагръдници, така и на шалчета, герданчета и всякакви джуфки за домашни любимци. Калъфчето се огъва и каишката на домашния любимец лесно пасва на отвора.

Влияе ли се функционалността на FindyPet от климатични промени, като например дъжд, сняг или минусови температури?

FindyPet е водоустойчив, резистентен на студ и топлина, удароустойчив и много подходящ при екстремни или по-тежки условия като лов при минусови температури, гонене на топка в морето, преход в планината и прикриване на следите в калта. Планираме да разширим партньорството си със специализирани служби за кучета-спасители, водачи на четири лапи и др., за да сме максимално полезни за общността.

Колко тежък е FindyPet и може ли устройството да наруши чувството на комфорт на домашния ми любимец, особено ако е по-дребен на размери?

FindyPet е с големина на кибритена кутийка (5,5 х 3,5 х 1,5 см). Устройството е леко и елегантно, подходящо за всяка порода и големина на кучето, без бутони за включване или изключване. Активира се еднократно с магнитна лента. Освен това потребителите могат да избират между три цвята силиконов калъф.

FindyPеt

Има ли нужда FindyPet от по-специална поддръжка и ако “да”, каква?

Устройството не се нуждае от специфични грижи. Както вече споменах, FindyPet се зарежда с USB веднъж месечно, а приложението дава информация колко в проценти е заредена батерията. Ние предлагаме 14 дни тест период, в който потребителите да пробват FindyPet, а в случай че не са доволни, им връщаме парите или съдействаме за оптимизиране работата на устройството. Предлагаме поддръжка през приложението или по телефон, така че потребителите могат да бъдат спокойни, че винаги сме на линия да помогнем.

Планирате ли промени или подобрения по FindyPet в бъдеще? Какви?

За нас най-важно е клиентите да разпознаят в лицето на FindyPet надежден помощник, който гарантира сигурността на домашния им любимец. Затова, най-ценните насоките, които получаваме за развитие и усъвършенстване на продукта, са именно от нашите клиенти. Вслушваме се добре в препоръките на потребителите си и работим за това FindyPet да накара всеки домашен любимец да се почувства специален, а стопаните му – спокойни. В момента работим върху още по-добро позициониране на животното в закрити обекти, за да разширим периметъра на откриване, така че винаги има какво да оптимизираме.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар