18 април 2025 година - това е датата, която всички фенове на Краля на поп музиката Майкъл Джаксън трябва да оградят в своите календари. Или поне тези в САЩ, защото това е датата за местната премиера на "Майкъл" - биографичният филм за покойния изпълнител.

За филма се знае от известно време насам, но едва сега бе обявено кога ще можем да го очакваме на кино екран. В ролята на Джако ще влезе един млад 27-годишен мъж, който носи неговата кръв - собственият му племеник Джафар Джаксън. Филмът ще бъде реализиран от компанията Lionsgate, а режисьор ще бъде добре познатият Антоан Фукуа, стоящ зад продукции като "Тренировъчен ден", "Великолепната седморка", "Закрилникът" и др.

Същевременно сценарист на "Майкъл" ще бъде Джон Логан, който във визитката си има работа по грандиозни филми като "Гладиатор" и "Авиаторът", както и няколко филма за Джеймс Бонд.

Джафар Джаксън
Джафар Джаксън, племенник на Майкъл Джаксън, който ще го изиграе в "Майкъл"

"Варайъти" съобщава, че снимките на филма ще стартират след броени дни - на 22 януари. Синопсисът на лентата ни казва: "Майкъл" ще донесе на публиката едно честно представяне на блестящата, но сложна личност, която се превърна в Краля на поп музиката. Филмът представя неговите триумфи и трагедии в един епичен, кинематографичен мащаб - от неговата чисто човешка страна и лични борби до безспорния му творчески гений, доказан от най-емблематичните му изпълнения. Както никога досега, публиката ще има вътрешен поглед над един от най-влиятелните и оставили следи артисти, които светът някога е виждал".

Джафар Джаксън, който ще се превъплъти в Краля на попа, е негов племенник. Той е син на един от братята на Майкъл - Джърмейн.

Пред "Ентъртейнмънт Уийкли" режисьорът Антоан Фукуа заяви: "Удивително е колко много Джафар си прилича с Майкъл. Той звучи като него, танцува като него, пее като него. Наистина си приличат много. Греъм Кинг, който е фантастичен продуцент, го откри и ми го представи. Тогава наистина останах удивен".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар