Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят колекцията "HANS ZIMMER - THE CLASSICS", която ще излезе на музикалния пазар у нас на 10 февруари на CD и винилова плоча. Албумът събира на едно място някои от най-великите филмови теми, създадени от един от най-талантливите музиканти на нашето време и водещ филмов композитор – Ханс Цимер.

Специално за колекцията всички композиции са в нови аранжименти, за да бъдат изпълнени от някои от най-популярните класически музиканти в света: китайската суперзвезда на пианото Ланг Ланг; магьсниците на челото 2CELLOS и Tina Guo; виртуозните цигулари Максим Венгеров и Линдзи Стърлинг; носителката на награда Брит, саксофонистката Ейми Диксън; световноизвестният джаз тромпетист Тил Брьонер; групата Piano Guys с впечатляващите вокали на поп певицата Леона Люис.

Тази дълго чакана от феновете колекция на Цимер за пореден път разкрива изключителното многообразие в творчеството на композитора, превърнало го в истински властелин на жанра, с незабравимата музика от филмите „Черният рицар: Възраждане", „Интерстелар", „Карибски пирати", „Човек от стомана", „Тънка червена линия", „Гладиатор", „Цар Лъв" и други.

Албумът представлява страхотна колекция с хитовете на един от най-обичаните и успешни композитори в Холивуд. Компилация, който ще зарадва легионите от почитатели на Ханс Цимер по целия свят. Композиторът е сред пионерите в използването на новите технологии, интегрирайки по виртуозен начин света на електронната музика с класическите оркестрални аранжименти.

Ханс Цимер е написал музиката към повече от 120 филма, донесли над 24 милиарда американски долара в бокс офисите по света. Той получава Оскар за музиката към филма „Цар Лъв". Саундтракът до момента се е продал в над 15 милиона копия (от премиерата си в началота на 90-те години на миналия век). Ханс Цимер е носител на множество отличия, сред които две награди Златен глобус, 4 награди Грами, награда за цялостен принос във филмовата музика на организацията NBR, наградата на името на „Хенри Манчини" за цялостен принос на американското дружество за колективно управление на авторските права – ASCAP, както и Брит награда за класическа музика в категорията „Изключителен принос в музиката". През пролетта на 2016 година Ханс Цимер реализира първото си европейско турне, което включваше собствена група, симфоничен оркестър, хор и солисти.

Албумът вече можете да слушате и в стрийминг платформата Spotify.

Съдържание:

1.      Main Theme (From 'The Dark Knight Rises') feat. Lindsey Stirling
2.      Main Theme (From 'Pirates of the Caribbean') feat. The Piano Guys
3.      Gladiator Rhapsody (From 'Gladiator') feat. Lang Lang
4.      Main Theme (From 'Crimson Tide') feat. Till Broenner
5.      Time (From 'Inception') feat. Tina Guo
6.      This Land (From 'The Lion King') feat. Amy Dickson
7.      Now We Are Free (From 'Gladiator') feat. Leona Lewis
8.      Flight (From 'Man of Steel') feat. Lang Lang and Maxim Vengerov
9.      Light (From 'The Thin Red Line') Maxim Vengerov
10.  The Battle Scene (From 'Gladiator') feat. Khatia Buniatishvili
11.  Mombasa (From 'The Inception') feat. 2CELLOS
12.  The Docking Scene (From 'Interstellar') feat. Roger Sayer

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар