Всички обичаме да играем видео игри - на телефон, на конзола, на компютър. Също така, обичаме и филми. Все пак, те са една от най-старите форми на забавление, което светът познава. Нека разгледаме едни от най-популярните филми, които са базирани на любими игри.

Angry Birds: Филмът

 

The Angry Birds Movie е компютърно-анимационен филм от 2016 г., базиран на серия от видеоигри на Rovio Entertainment със същото име, произведена от Columbia Pictures и Rovio Animation, и разпространявани от Sony Pictures Release. Той е режисиран от Клей Кайтис и Фъргъл Райли в техните режисьорски дебюти и е написан от Джон Вити. Филмът представя гласовете на Джейсън Сюдикис, Джош Гад, Дани Макбрайд, Мая Рудолф, Кейт Маккинън, Шон Пен, Тони Хейл, Кийгън-Майкъл Кий, Бил Хадър и Питър Динклаж. 

Премиерата в Съединените щати е на 20 май 2016 г. Филмът получава смесени отзиви от критиците, но е спечелил над 352 милиона долара по целия свят. Продължението е планирано да бъде пуснато на 14 август 2019 г.

Покемон: Детектив Пикачу

 

Това е филм от 2019 г., режисиран от Роб Летърман. Филмът е продуциран от Legendary Pictures съвместно с Toho. Райън Рейнолдс е гласът на Пикачу.

Заснемането е от януари до май 2018 г. в Колорадо, Англия и Шотландия. Разпространяван е от Warner Bros. Entertainment в RealD 3D и Dolby Cinema.

Детектив Пикачу получава смесени отзиви от критици, които хвалят дизайните на създанията и представянето на Рейнолдс. Това е най-добре оценената адаптация на подобен филм, поне според Rotten Tomatoes. Със световната печалба от $430 милиона, това е деветият най-голям филм за 2019 г. и втората най-добра адаптация на видеоигра след Warcraft (2016). В момента се разработва продължение.

Смъртоносна битка

 

Това е филм от 1995 г. написан от Кевин Дрони, режисьор Пол У. Андерсън, продуциран от Лорънс Касаноф, с участието на  Робин Шу, Линдън Ашби, Бриджит Уилсън, Кристоф Ламбер, Кари-Хироюки Тагава и Талиса Сото. Това е първата част от филмовата серия на играта Mortal Kombat.

Сюжетът на филма следва монаха воин Лю Канг, актьора Джони Кейдж и войника Соня Блейд, всичкитe водени от бога Райден (написан във филма Райдън), на път за битка със злия магьосник Шанг Цун с цел за спасяване на Земята. Основният източник на филма е оригиналната игра от 1992 г. със същото заглавие.

Филмът получава смесени отзиви от критици с похвали към неговата атмосфера и екзотични места, а актьорската игра бива критикувана заедно с обикновения сценарий и рейтинга PG-13. 

Заразно зло

 

Филмът излиза през 2002 г. , написан и режисиран от Пол У. С. Андерсън. Във филма играе Мила Йовович, Мишел Родригес, Ерик Мабиус, Джеймс Пурефо, Мартин Крюс и Колин Салмон. Това е първият филм от поредицата Resident Evil, която се основава на серията видеоигри със същото име.

Със заемането на елементи от видеоигрите Resident Evil и Resident Evil 2, филмът следва амнезийската героиня Алис и групата от командоси на Umbrella Corporation, които се опитват да задържат Т-вируса в тайно подземно съоръжение. Филмът получава смесени отзиви от критиците, но се превръща в  успех, наброяващ повече от 100 милиона долара по цял свят.

Doom

 

Американски филм на ужасите, режисиран от Анджей Бартковиак и написан от Дейвид Калахам и Уесли Стрик, базиран на серията видеоигри със същото име, създадени от id Software. С участието на Дуейн Джонсън, Карл Урбан и Розамунд Пайк, филмът следва група морски пехотинци в изследователски център на Марс. След пристигането си на спасителна и възстановителна мисия и прекратяване на комуникациите, морските пехотинци скоро се сражават с генетично модифицирани чудовища.

В интервю изпълнителният продуцент Джон Уелс заявява, че втори филм ще бъде направен, ако първият е успешен. Филмът печели 28,2 милиона долара в Северна Америка и 27,8 милиона долара в чужбина за общо 56 милиона долара по света.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар