Литературният фестивал "С книга на плажа 2019" стартира в Бургас


Лятото е в разгара си, а какво по-хубаво време от това да се отдадем на страстта си – книгите. И въпреки че вече може би сте подбрали книгите, които да вземете със себе си на плаж, то нищо не пречи да се срещнете с някои от любимите си писатели и да обогатите личната си библиотека с нови заглавия.

С началото на дългочакания отпускарски сезон в Бургас стартира фестивалът "С книга на плажа". Стартът на петото издание на литературното събитие бе даден на 13 август с предпремиерното представяне на сборника "Истории от 90-те" със специален гост Герасим Дишлие.

Книжният базар е разположен на алеите на морската градина пред експозиционен център "Флора". Всички книжни любители имат възможността да се срещнат с представители на дванадесетте издателствата, които ще вземат участие в него, и да закупят най-новите им заглавия. 

Като част от програмата в шестте фестивални дни на книгата ще се включат Георги Тошев, Алек Попов, Петя Кокудева, Нуша Роянова. Специален гост на събитието ще бъде иранският писател и преводач Фарид Гадами. Литературната програма ще продължи до неделя 18 август. 

Така че, ако сте сред любителите на литературата, то успешно можете да съчетаете лятната си почивка с посещение на литературното събитие. „С книга на плажа“ се организира от община Бургас и Регионална библиотека "П. К. Яворов", а пълната програма на събитието може да видите в официалната му фейсбук страница тук.

Любомир Петров

Литературата и книгите са моят безценен източник на вдъхновение, а писането е моята страст. Поради тази причина избрах пътя на журналистиката. Споделям всичко, което ме заинтригува в живота около мен. Но безспорно книгите и литературата са темите, от които се вълнувам най-много.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни