Настъпването на есента не означава само дъжд и лошо време, а има и своите положителни страни. Като провеждането на десетки фестивали на територията на България, например. Какво по-хубаво от това да посрещнем настъпването на новия сезон с песен на уста?

Sofia Singer Songwriter Fest е международен форум за изпята поезия, който тази година ще се проведе за трети път. Той е посветен на Международния ден на поезията и музиката, 1-ви октомври. Датите за провеждането на фестивала са 27, 28 и 29 септември 2019 г.,София.

Участниците са както българи, така и чужденци - включват се артисти от Унгария, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия, Полша, Ирландия. Събитието ще се проведе в НДК, клуб Студио 5 от 18 ч. А входът? Той е свободен. 

Фестивалът ще има и предварителна програма, която ще се проведе в Delta Blues Bar на 25 и 26 септември от 20 часа, а пък на 27, 28 и 29 септември от 21 часа гостите ще могат да се насладят и на афтърпартитата в столичния клуб SOHO.

Участниците от България са Петър Георгиев, Биляна Тодорова, Димитър Иванов - Фронта, Иван Печев, Рада Илиева, Радослав Владимиров, Сузана Станоева, Димитър Новачков. Ще има и рецитали от “Точка БГ” и Асен Масларски.

Чуждестранните участници са Анита Шунич (Босна), Дан Зелиско (Полша), Ведран Иворек (Хърватия), Дитка Чепин (Словения), чийто хит сингъл е “Не буди кот други”, Жан Мар (Швейцария), Ласло Варай (Унгария), певец и мултиинструменталист, както и Шейн О’Фъргайл - победителят от SSSF 2018.

Журито на Sofia Singer Songwriter Fest ще се представлява от Пламен Сивов (композитор, Точка БГ), Васил Громков (поет и журналист, БНТ), а председател на журито ще бъде популярният румънски продуцент Дана Кристеску.

Доброто настроение и хубавата музика са гарантирани! Палитрата от различните националности, представяни от артистите, обещава оригинални и красиви мелодии, които ще ви накарат да забравите за мрачното време навън и да се насладите на момента. Остава само да освободите графика си за датите 27, 28 или 29 септември!

Автор

Родена в София. Завършила столичната гимназия 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" с чуждоезиков профил. Към момента изучава специалност Журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Напишете коментар