Към разнообразната си фестивална и концертна прдограма тази година Fest Team за първи път представя като неделима част от забавленията и дългосрочен ангажимент към различни благотворителни дейности и обществено значими каузи в България чрез своята социално-отговорна политика. 

Промоутърската компания и фондация Искам бебе стартират заедно кампанията Живот от нота за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Средствата, събрани в рамките на благотворителната кампания – Живот от нота на Fest Team, в партньорство с Искам бебе, ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на медицинските критерии на държавния фонд инвитро и ежедневно се обръщат за помощ към фондацията. Дарението ще финансира изследвания и терапии, съпътстващи инвитро процедури на семейства, борещи се за бебе. 

Fest Team се ангажира да полага системни, многообразни и устойчиви усилия за по-добро и проспериращо бъдеще за всички чрез своята социално-отговорна политика като ангажира екипа и публиката си.

Живот от нота
"Живот от нота" цели да помогне на двойките с репродуктивни проблеми у нас

„Докато осигуряваме най-атрактивните артисти и най-приятните начини за забавление за публиката на нашите фестивали и концерти, ние от Fest Team бихме искали да успеем и да я увлечем с мисии и идеи, в които екипът ни вярва. Желанието ни е да интегрираме личните си социални ангажименти и тези на хилядите посетители на наши събития в работеща система за различни благотворителни инициативи. Вярвам, че много хора ще разпознаят в каузата на Искам бебе – Живот от нота, като своя,“ казва Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team.

За ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ”

Фондация Искам бебе са инициатори за създаването на държавен инвитро фонд и са провели повече от 45 общински инвитро програми в различни партньорства. На тях дължим национална програма за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Мария Янева, председател на фондация Искам бебе споделя: „Демографският срив е един от глобалните проблеми на цяла Европа. Но за България това е един от решаващите въпроси дали изобщо ще ни има утре. Затова сме убедени, че борбата за всеки човешки живот и за всяко бъдещо българско дете е повече от нужна. В България има повече от 145 000 двойки, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. А според медицинските специалисти, от година на година броят им става все по-голям.  Ние вярваме, че едва ли има по-голяма радост за едно семейство от това в дома му да се чуе така чаканият детски плач. И нашата подкрепа не е само на думи или с епизодични участия. С каузата са ангажирани всички членове на организацията ни.“

 Сред най-големите заслуги на Искам бебе е и участието им в разработката на национална програма в подкрепа на Донорството на яйцеклетки и сперматозоиди през 2010, те основават устойчива дарителска програма и непрекъснато привличат  не само лични, но и корпоративни дарители. През 2019 година стартира проект „Безплатен Кабинет по Репродуктивно здраве“ във Враца. През 2020 година – такъв кабинет заработва и в Перник. В момента се водят преговори с още три общини за продължаване на този успешен проект. В разгара на ковид-пандемията, стартира и издаването на първото и единствено списание за репродуктивно здраве Искам бебе, което се разпространява безплатно онлайн и в 3000-5000 тираж в цялата страна.

Fest Team вярва, че мисиите и точните каузи трябва да се подкрепят мотивирано, финансово и с честно сърце и се присъединяват към каузата на фондацията като правят дарението практично и максимално улеснено. Всеки потребител, който вярва в тази кауза и иска да подкрепи мисията на Искам бебе може да го направи като последна стъпка по време на покупка на билет за събитията на Fest Team на www.ticketstation.bg. Дарението не изисква допълнителна регистрация или данни и става незабавно в процеса на пазаруване на билети, а Fest Team планира лято, изпълнено с музика и много събития, от които да избираш: HILLS OF ROCK - Sofia Edition | HILLS OF BASS  | IRON MAIDEN | SKEPTA x SOLAR Plovdiv | ARMIN VAN BUUREN x SOLAR Plovdiv | HILLS OF ROCK 2022 | SPICE Music Festival | ARCTIC MONKЕYS | Jason Derulo | ARTE Feastival. 

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар