"Feel Complete": втори сингъл на Robbers On Parole

Възможно е все още да не сте ги чували или мислите че са вашето най – ново откритие, но всъщност четиримата от ROP са заложили своята примка и гарантирано, съвсем скоро ще вземат умовете и сърцата ви с музика. Тази електро-рок-алтърнатив-дарк-поп банда разполага с най-актуален звук и супер-оръжие – глас на сирена. Тяхната магнетична“фронтуоман” Моника обогатява палитрата на Българската рок сцена по нежен и силно експресивен начин. Твоят пулс, докато слушаш музиката им, държат Крис на барабаните и Иво на бас китарата, а неочаквано енергичните и ярки синтове и китари, в иначе драматичната и мрачна музика на Robbers On Parole, са специалността на Стефан. Заедно са на път да направят нов удар на родната музикална сцена, прицелени основно във феновете на банди като Garbage, PARAMORE, Bring Me The Horizon, 21 Pilots, PVRIS, и модерния рок, повлиян от 90те и MTV.


След дебюта им с песента 2 Far Gone, Robbers On Parole бяха задържани в студиото няколко месеца, за да са сигурни, че отново ще изпипат всичко. Днес, щом чуеш Feel Complete, ще усетиш че песента те преследва навсякъде. Над клипа работят не по-малко време. Силно повлияни както от класическото Европейско кино, така и от всички съвременни хорър и блокбъстър мега продукции, момчетата и тяхната Рок Принцеса са готови да разкрият своя план и са убедени, че това няма да им попречи да го изпълнят. Всичко към което се стремят е да правят музиката, която те биха слушали и гледали.

„Feel Complete e песен за неспокойните дни и безсънните нощи. Докато записвахме парчето и работихме по него в студиото, искахме да сме сигурни че настроението, което вливаме в него ще бъде осезаемо и ще повлияе силно на хората, когато я слушат. Не обичаме розови текстове и да бъдем единствено позитивни герои. Предпочитаме да правим и показваме нещата, каквито са – бягаме от опростените емоции и се стремим да засегнем нерв.” – споделя Ивайло. 

По звука в песента работят едни от най-добрите имена в бранша. Миксът е дело на Янко Генов, който през последните години утвърди името си на един от малкото хора от български произход, които знаят заклинанията за магията на качествения звук и баланс, а мастера е поверен на Тед Йенсен, работил с модерни банди като Bring Me The Horizon, Green Day, Alice In Chains, Deftones и най-големите имена в музикалния свят – Madonna, Eagles, Guns N’ Roses.

Robbers On Parole
Artwork: София Добрева

Корицата на сингъла им е дело на София Добрева – Nolita No. Тя е млад и талантлив артист, учила дизайн в България, в момента базирана в Манчестър UK, но със сигурност целият свят или поне най-доброто от него е събрано в творбите й. Именно заради този нов поглед към визуалнaта вселена София е изборът на ROP за автор на артуърка към тяхната Feel Complete.

Видеото към Feel Complete е дело на Александър Георгиев, за когото това не е режисьорски дебют, въпреки че все още учи в НАТФИЗ. Свежата кръв е едно от нещата, които подчертават усещането за невиждано досега, култово и ново – това, което ти е липсвало преди и винаги си искал да видиш и чуеш. 

“Алекс спечели нашето доверие основно с това, че има визия и усет за музиката ни. Вярваме че сме намерили човека, с когото да продължим да работим върху визуалната страна на музиката, защото изкуството отдавна не се дeли на сетива.” – разказва за процеса на снимане на клипа Моника. 

В новото музикално видео, всеки от бандата е в състояние на не-свобода, на физическо или психическо ограничение. Въпросът възможно ли е да се освободиш и да се “чувстваш завършен” може би намира отговор, а може би е капан, в който ще попаднеш, когато слушаш Robbers On Parole – Feel Complete. 

Robbers On Parole едва сега започват и всичко, което правят заслужава внимание.

начална снимка: Теодора Цанова

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни