Модно ревю, вдъхновено от младостта и Новото време, организирано и създадено от дипломиращите се бакалаври специалност Мода от Нациоанлната художествена академия, се състоя на 26 юни в клуб Терминал 1 с над 10 колекции с обща тема – „Модна идентичност“.

Млади дизайнери „с различни гледни точки изследват модата като изразно средство на идентичността“, с авторски колекции, чрез които изразяват своето виждане за модата този сезон. Събитието беше „...заредено с духа на новото и показа таланта на бъдещето“.

Невероятно е за наблюдение как толкова много млади таланти, събрани на едно място, показват творенията си, които са създадени с огромно желание, което си проличава от всичките тези дрехи, и прекрасните модели, които ги носеха с енергията, която им отива.

Създателите са провокирани от идеята за бъдещето и миналото, като минават през асиметрията и симетрията. Пречупват я през своя поглед и се получава идентичност, уникалност.

Атмосферата допълваше и Damqn DoLittle Hristov, който забавляваше аудиторията и допринасяше за насторението им.

Младите дизайнери, които взеха участие, са Александра Петрова/“Новото Yuppie”, Ани Добараджиева/Dimensions, Ани Йотова/Strange Attractors, Виктория Добрева/ Обу, Йоана Кушева/СОЦ Котюр, Мелинда Хубин/Пънк. Грешка в обществото?!, Михаела Цветанова/Пъзел, Моника Маркова/Gender Equality, Радосвета Трифoнова/1+1=3, Стефани Тодорова/Vivo и Филип Тренчовски/ERROR.

Автор

Ирен Бабачева има бакалавърска степен по Медии и журналистика, както и магистърска степен по Връзки с обществеността. Интересите ѝ са в сферата на модата, лайфстайла и киното. Обича да изследва артисти и техните биографии, докато не научи факти, които са неизвестни дори за тях самите.

Напишете коментар