"Фарът": психологически хорър в черно-бяло

Предстоящият филм "Фарът” е може би един от най-важните, които ще излязат тази година. Най-новият хорър на режисьора Робърт Егърс (създателят на The Witch) изкара заинтригуващ трейлър на 30 юли тази година. Филмът вече има награда от тазгодишния филмов фестивал в Кан и критично е възприет доста добре.

Заснет в старинен стил и изцяло черно-бял, филмът обещава убийствен психологически ужас. Историята се разказва за двама пазачи на морски фар, които малко по малко губят психиката си, обградени от много, много самота.

Ролите на двамата пазачи се играят от Уилям Дефо и Робърт Патинсън. Разбира се, ясно е, че Уилям Дефо ще изиграе ролята си добре, но трябва да се отбележи, че и Патинсън не е за подценяване. Много от вас го помнят от филма "Здрач" (2008), но е факт, че от тази му роля е минало доста време. Всъщност, редно е да гледаме на него като един доста пораснал и по-зрял актьор, особено в новия "Фарът".

Самата обстановка на заснемане на продукцията е била доста напрегната и малко или много е пречупила актьорите. "Не съм бил по-близо до това да фрасна режисьор", споделя Патинсън. "Колкото и да обичам Егърс, имаше момент, в който ме караше да ходя по плажа за цели пет дубъла. След време му казах, че това разкарване по брега се усеща сякаш някой ми пръска в лицето с маркуч. Той ми отвърна, че точно това се случва. Усети се като някакъв вид мъчение, но определено създава интересна енергия.“

Уилям Дефо се съгласява: "Да, условията бяха толкова тежки, че дори не си говорехме, освен когато имахме реплики за казване."

Фарът

Друг любопитен факт е, че режисьорът Робърт Егърс е само на 36 години и вече има цели два собствени режисирани проекта. Той е блестящ и креативен, с ясна визия за какво наистина принадлежи към хорър жанра.

Премиерата на "Фарът" е на 18 октомври 2019 г. Очакваме го с нетърпение!

Кристиян Стойчев

Малък артист с голямо сърце и средно добро чувство за хумор. Занимавам се с рисуване, писане на сценарии, стихотворения, жалки опити за разкази и даже имам смелостта да обмислям роман, колкото и наперено да звучи. Харесвам филми, чета японска литература и слушам музика от целия свят. Свиря на малък инструмент, подобен на китара, на име "укулеле". Обичам да се смея и да карам другите да се смеят, може би това определям като смисъл на живота си.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни