Август е месец за спокойствие и релакс. HBO обаче има други планове за своите зрители. Телевизията, която стои зад едни от най-емблематичните сериали на миналото десетилетие, като "Игра на тронове" и "Големите малки лъжи", ни предлага ново хорър приключение - "Страната на Лъвкрафт", базирано върху едноименния роман на Мат Ръф от 2016 г.

Историята е вдъхновена от творчеството на култовия автор Хауърд Лъвкрафт - майстор в  преплитането на хорър жанра с научната фантастика. Сюрреалистичните му разкази описват ужасяваща вселена на космически чудовища и божества, които съществуват отвъд човешката реалност. Трейлърът на сериала загатва, че някои от тях ще оживеят пред очите ни на малкия екран.

Създател на поредицата е сценаристката Миша Грийн, а екипът от главни продуценти включва Джордан Пийл, превърнал се в икона на модерния хорър с филми като "Бягай" и "Нас". Един от умовете зад мистериозния сериал "Изгубени", Дж. Дж. Ейбрамс, също е част от ансамбъла от продуценти.

Страната на Лъвкрафт
"Страната на Лъвкрафт"

Типично за продукциите на Пийл, "Страната на Лъвкрафт" не е единствено ориентиран около елемента на ужаса. Сериалът засяга теми за расизма и сегрегацията в САЩ през 50-те години на миналия век. Сагата умело комбинира фантастичните елементи от историите на Лъвкрафт с действителността на епохата, а именно терора и дискриминационните закони срещу афроамериканците. Това е отражение на расистките тенденции, които модерните критици откриват в работите на Лъвкрафт.

Сюжетът на сериала проследява Атикъс Блек (Джонатан Мейджърс), който заедно с чичо си Джордж (Кортни Б. Ванс) и приятелката си Летиша (Джърни Смолет-Бел), поема на мрачно приключение из южните американски щати, за да открие своя баща. Там те са изправени пред двата основни конфликта в историята - борбата между хората и тази между човешкото и свръхестественото.

Първият сезон ще включва 10 епизода, като пилотният ще бъде достъпен на онлайн платформата HBO GO на 16 август. Феновете на жанра ще могат да следят "Страната на Лъвкрафт" всеки понеделник. Време е лятото да стане една идея по-мрачно от обикновено.

https://www.youtube.com/watch?v=dvamPJp17Ds

Автор

Като студент по журналистика, най-голямата ми страст е писането. Музиката и киното са двете ми водещи вдъхновения. Обичам непрекъснато да опознавам нови стилове и артисти и да обменям впечатленията си с други почитатели на изкуството (което понякога води до разгорещени, но забавни конфликти).

Напишете коментар