Това, с което повечето от нас свързваме Германия, са стриктните правила, мрачното време и Октобърфест (и в този ред на мисли - първокласната бира). Но истината е там, че има хиляди други малки неща, характеризиращи живота в Германия, които буквално ще ви накарат да се влюбите в страната.

Ето и някои случайни факти, които решихме да споделим с вас.

Хората. В Германия ще можете да намерите някой, с който да се сприятелите почти веднага. По-голямата част от местните говорят добре английски език, а в случай, че тепърва навлизате в немския и знаете буквално 2 думи на езика – те веднага ще ви поздравят за ‚добрия“ ви немски.

Пекарните са на всяка крачка. А тестените изделия винаги са пресни, изпечени на деня.

Германия е една от най-приятелски настроените страни спрямо домашни любимци. В действителност може да видите кучета в хотелите, ресторантите, в метрото на Берлин, в градските автобуси.

Германия може да се похвали с изключително богата история. Повечето сгради в страната са по-стари от самата Америка (като нация, не като континент, разбира се).

Немските шофьори са наистина компетентни и толерантни помежду си (противно на България, лявата лента е запазена само за преминаване).

Германия е една от най-привлекателните държави в Европа за намиране на доходоносна работа. Повече за намирането на работни позиции там, може да прочетете тук.

Има отлично устроен публичен транспорт до всяка точка на Германия (немската прецизност си личи и в този аспект).

Точността на местните е пословична (по техните стандарти „точен“ означава да се появиш поне 10 минути преди срещата).

Германците са изключително чувствителни на тема екология. За да се впишеш в живота в Германия, задължително трябва да научиш правилата за рециклиране на всичко – от стъклени бутилки до хартиени кърпи.

Германците умеят да разграничават личния от професионалния си живот – съветваме ви дори да не си помисляте да звъните на колега по работа след работно време.

И нещо забавно за край, в сауната се влиза чисто гол. Това е правило за германците!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар