Алелуя! Facebook въвежда бутон "не харесвам"


Молитвите на милиони потребители на Facebook все пак бяха чути, след като изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг потвърди, че социалната мрежа най-сетне ще въведе бутон, който да изразява емоцията "не харесвам".

Наличието на подобен бутон е сред най-желаните опции от страна на потребителите, но с годините от Facebook така и не се решаваха да предприемат подобна стъпка.

Явно обаче желанието на хората все пак е стигнало до високите етажи на компанията, след като Марк Зукърбърг потвърди, че Facebook вече работи по осигуряването на подобна опция.

Създателят на социалната мрежа посочи, че въвеждането на нещо толкова "просто" се е оказало "изненадващо сложно", но компанията най-сетне е готова да се задейства в тази посока.

"Хората искат подобен бутон от вече много години. Днес е специален ден, защото най-сетне мога да заявя, че работим по въпроса. Съвсем близо сме и до това да го тестваме", заяви Зукърбърг по време на пресконференция на компанията в Менло Парк, Калифорния.

31-годишният Зукърбърг все пак поясни, че не желае новият бутон да бъде използван единствено с мисълта определени постове да бъдат гласувани негативно. Според думите на изпълнителния директор на Facebook, бутонът "не харесвам" ще бъде предазначен за моменти, когато кликването на "харесвам" върху тъжни постове не би било достатъчно тактично.

"Искаме хората да бъдат в състояние да изразяват съчувствие", коментира Зукърбърг.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни