Facebook официално се превръща в конкуренция на Tinder


Facebook се превръща в конкуренция на Tinder. Най-голямата социална мрежа ще ви предостави още по-ясна и конкретна платформа, чрез която да откриете мъжа или жената на живота си. Или просто да се уредите с една приятна нощ под завивките.

Марк Зукърбърг лично обяви навлизането на услугата "Dating", а името говори само по себе си. Въпросната функционалност ще съществува в основното ви приложение, а не отделно. Dating ще позволява на потребителите на Facebook да си направят отделни профили, единствено с идеята да си потърсят контакти с романтични подбуди.


Двата ви профила по никакъв начин няма да имат допирни точки. С други думи, приятелите ви във Facebook няма да могат да виждат профила ви в Dating.

За да спомогне двете ви Facebook версии да не се преплитат, Dating ще ви позволява да изписвате единствено първото си име. Хората, които вече са в приятелската ви листа, няма да се появяват като потенциални "matches" в Dating.

Разбира се, в Dating ще имате собствена пощенска кутия, за да водите комуникация с хората, които ви интересуват. За разлика от Messenger обаче, чат системата на Dating няма да позволява изпращането на снимки и линкове, когато водите разговор за първи път. Facebook обяснява това като мярка за безопасност.

Как точно ще се "мачвате" с хората, които биха могли да се превърнат в следващите ви гаджета?

Facebook ще използва уникален алгоритъм, чрез който ще изчислява с кого си подхождате. Ще бъдат взимани различни неща под внимание, като например всичко, което имате общо със съответния човек, или пък общите ви приятели. Ще можете да търсите любовта и посредством функционалнистите "групи" и "събития". Например - ако предстои да посетите концерт, ще можете да "отключите" профила си, за да могат потенциалните ви "мачове", които също ще го посетят, да го видят.

Очаква се Facebook да започне да тества новата функционалност по-късно тази година. А определено приложения като Tinder и Bumble имат всички основания да изпитват известна нервност от новата идея на Зукърбърг и компания.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни