Около предстоящия iPhone 7 се появяват все повече и повече спекулации, като една от тях е, че от Apple планират да заменят цвета "пространствено сиво" с тъмносиньо като един от вариантите за покритие на новия смартфон.

Този слух идва от японския блог за технологии Macotara, който и в миналото е съобщавал с точност новини, свързани с хардуера на Apple продукти.

Според източниците на блога, именно тъмносиньото може да замени пространственото сиво и да се присъедини към среброто, златото и розовото злато като възможни цветови опции при пускането на iPhone 7 на пазара.

Казва се също така, че не се очаква екранът на iPhone 7 да се различава от този на iPhone 6S, което означава, че стъклото ще бъде леко заоблено по ръбовете.

Талантливият илюстратор Мартин Хашек ни предложи 3D концепции на начина, по който биха изглеждали новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus в цвят тъмносиньо, базирайки се на слуховете до момента.

 

Иначе слуховете относно новия флагман на Apple са много, както може да се очаква. Някои от тях изглеждат реалистични, докато други граничат повече с нечия фантазия, отколкото с реалността.

Очаква се новият iPhone да ни бъде представен през септември, но какво ново всъщност ще ни предложат от калифорнийската компания? Преди всичко има очаквания, че базовият модел от не особено респектиращите 16GB ще бъде заменен с 32GB, което е известна стъпка напред в това отношение. Не са малко хората, които и до днес твърдят, че 16GB памет за базов смартфон през 2016 година е твърде, твърде малко.

Един от най-атрактивните слухове, свързани с iPhone 7 гласи, че от Apple ще премахнат култовия home бутон, който ще бъде заменен напълно от тъчскрийн технологията.

Очаква се новият модел да пристигне в два различни размера на екрана - 4.7-инча за базовия модел и 5.5-инча за "Plus" (или "Pro") версията. Остава под въпрос, дали резолюцията на дисплеите на новите модели ще бъде увеличена. Вече сякаш изглежда и сигурно, че от Apple ще премахнат жак-а за слушалки, което вече не изглежда и толкова футуристично, имайки предвид, че от Motorola вече представиха продукт с подобно нововъведение. До голяма степен изглежда сигурно и че iPhone 7 ще разполага с нов А10 процесор.

Относно камерите, най-интригуващите слухове са свързани с по-големия модел - iPhone 7 Plus, за който се предполага, че може да разполага с две задни камери. Остава под въпрос самата технология, по която те ще действат. Възможно е да видим нещо подобно на LG G5, където се минава от нормална към ултра-широка камера, или пък да се следва примера на Huawei P9, при който се заснема цветно и монохромно изображение едновременно, а след това те се композират в едно финално, подобрено фото.

Със сигурност мелницата от слухове ще усилва скоростта си с всеки следващ ден, а ние очакваме с нетърпение да видим, какво ще ни предложат този път от Apple.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар